SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Var tredje småföretagare missnöjd med stödet från kommunen

 

Var tredje småföretagare missnöjd med stödet från kommunen

   

Var tredje småföretagare i Sverige är missnöjd med stödet från sin hemkommun, visar en undersökning från Visma bland fler än 1 000 småföretagare. Mer än hälften av Sveriges kommuner har fått färre företag under det senaste decenniet.

 

– Att skapa ett företagsklimat som stärker lokala företag och inspirerar fler att starta eget måste hamna högre upp på kommunernas agenda. Fler välmående företag ger ökade skatteintäkter och ett mindre sårbart näringsliv – det tjänar alla på, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.
Vismas undersökning visar att var tredje småföretagare, 32 procent, är missnöjd med det stöd de får från sin hemkommun. Så många som var tionde småföretagare, 9 procent, uppger att de inte är nöjda alls. Samtidigt visar en kartläggning av statistik från Bolagsverket som Visma gjorde under hösten att antalet företag minskade i över hälften av landets kommuner under perioden 2010–2020.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Därför är det oroväckande att antalet företag har minskat i stora delar av landet det senaste decenniet. Livskraftiga småföretag är avgörande för Sveriges möjligheter att klara sysselsättning och välfärd, säger Boo Gunnarson.

Kommunernas arbete för att underlätta för småföretagare på orten kan bland annat handla om rådgivning inom offentlig upphandling och tillstånd, utbildningar, underlättad kontakt med myndigheter och forum för möten och nätverkande.

 

I Sverige finns omkring en miljon företag. Av dessa är den absoluta majoriteten småföretag med upp till nio anställda. Trots att företagandet minskade i över hälften av landets kommuner under 2010-talet ökade antalet företag i landet som helhet med drygt tre procent. Knivsta, där antalet nya företag ökade med hela 127 procent, toppar listan över kommunerna med den största företagstillväxten.

Varje år startas mellan 60 000 och 70 000 nya företag i Sverige. Men många läggs ned, går i konkurs eller rensas bort ur statistiken för att de inte haft någon verksamhet på länge. Aktiebolag är i dag den vanligaste företagsformen medan andra bolagsformer, framför allt enskild firma, gått tillbaka kraftigt.

 

Källa: Visma

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

uppsala

 

gentekniknämnden

 

veo

 

autoliv front

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

hercules

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.