SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Företag får hjälp av studenter att nå klimatmål

 

Kristina Rådberg och Gunnar Elmroth

 

Ett nytt projekt med miljön i fokus har precis startats där Mittuniversitetet och IUC Z-GROUP samverkar i en av fem noder runt om i Sverige. Syftet med projektet KTP Energi Sverige är att få företag att nå sina klimatmål genom samarbete med nyexaminerade studenter och universitet.

 

Nationellt kommer 30 nyexaminerade akademiker ges möjlighet att jobba i projektet som pågår till och med 2021. Under denna tid kommer 5-8 företag i Jämtlands län att få hjälp att bedriva utvecklingsprojekt inom energiområdet. För respektive deltagande företag anställs en nyexaminerad akademiker som blir ansvarig, samtidigt som det knyts en forskare/lärare och en affärscoach till projektet.

 

– Det här är verkligen win-win-win där deltagande företag utvecklas, akademiker får använda nyvunnen kunskap som språngbräda in i arbetslivet något som i sin tur stärker vår region, säger Gunnar Elmroth på IUC Z-GROUP.

– Jag ser fram emot att studenter kan bidra till att fler små- och medelstora företag vågar satsa på ny utveckling och jag hoppas att KTP-modellen också bidrar till att de hittar framtidens arbetskraft, säger Kristina Rådberg, projektledare för KTP vid Mittuniversitetet.

KTP-modellen (Knowledge Transfer Partnership) kommer från Storbritannien och har testats med stor framgång under några år av Högskolan Dalarna som nu är sammanhållande projektägare för de fem noderna. Halva projektbudgeten finansieras av EU via det nationella ERUF-programmet. Resten av pengarna kommer från regioner, lärosäten och företag.

 

Deltagande samverkanspartners är Högskolan Dalarna, Luleå Tekniska Universitet, IUC Norr, Mittuniversitetet, IUC Z-GROUP, IUC Dalarna, Högskolan i Gävle, Södertörns Högskola, Mälardalens Högskola och Högskolan Kristianstad.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.