SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER EKONOMI                                                                                           Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease                                    

        

 

 

Högsta möjliga kreditbetyg för Malmö stad

 

 

För åttonde året i rad får Malmö stad högsta betyget - AAA - från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor´s, men det finns negativa utsikter.

 

- Den höga ratingen är ett kvitto på att Malmö stad har en välskött ekonomi med en genomtänkt långsiktig planering av kommunala investeringar och en hållbar skuldsättningsnivå. Med hjälp av kreditbetyget kan Malmö stad låna till fortsatt goda villkor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, finanskommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

 

Betyget AAA ges dock med negativa utsikter. Standard & Poor´s bedömer att den komplexa parlamentariska situationen i Malmö har skapat förseningar och ovisshet. Detta, menar Standard & Poor´s, kan leda till oklarheter i den politiska inriktningen, och svårigheter i att besluta om budget och andra viktiga beslut för kommunens ekonomi. Den negativa utsikten innebär 30 procents sannolikhet för ett sänkt kreditbetyg, givet att den politiska ovissheten består.

 

- Vi i den politiska ledningen förstår vikten av ett stabilt politiskt styre. Vi eftersträvar att skapa bra och stabila förutsättningar att styra staden i den kommande mandatperioden och Socialdemokraterna och Liberalerna har inlett ett samarbete över blockgränsen för att skapa ett förutsägbart och ansvarstagande styre för Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

 

Fakta – Standard & Poor's rating


En rating är en relativ bedömning av en låntagares förmåga att i tid infria sina betalningsförpliktelser och finansiella åtaganden. Två gånger om året bedömer Standard & Poor´s Malmö stads kreditvärdighet. I arbetet med bedömningen engagerar Standard & Poors tjänstepersoner och politiker som svarar på frågor kring b.la. stadens budget, kommunkoncernens lånebehov, likviditetsposition, ekonomiska prognoser, parlamentariska läge, pensionsåtaganden och policydokument.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Ekonomi

 

 

'__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.