SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK OCH IT                                                                                                                              Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

macbbook

Nya Macbook Pro 13 tum är här

 

 

När Apple lanserar nyauppdaterade modellen av Macbook Pro 13 tum är den största nyheten det nya tangentbordet som ersätter det gamla som mycket kritik. Hos Apple har man lyssnat.

 

Det nya tangentbordet, som fått namnet magic keybord har redan presenterats på 16-tumsversionen av Macbook Pro. Tangentbordet ger en fantastisk skrivupplevelse och det är som natt och dag i jämförelse med föregångaren.

Fysisk esc-knapp

 

Pekskärmsremsan touchbar finns kvar ovanför tangentbordet med funktionsknapparna, men vilka digitala knappar som syns på den lilla skärmen kan till viss del förändras beroende på vilket program som är öppet. Längst upp till höger finns en fingeravtrycksavläsare. På motsatt sida om touchbar finns numera också en fysisk escape-tangent.

Tionde generationens Intel i5-processorer

2020 års modell av Macbook Pro 13 är inte gratis men från 24 500 kronor och uppåt får man  tionde generationens fyrkärniga Intel i5-processor som i den dyraste versionen har stöd för turbo boost-hastigheter upp till 4,1 GHz.

 

Dessutom ska den nya grafikprocessorn Intel Iris Plus Graphics i den dyraste versionen av Macbook Pro 13 tum ge upp till åttio procent snabbare grafik jämfört med tidigare Macbook Pro 13-tummare, enligt Apple.

Den nya GPU:n har också inbyggt stöd för full 6k-upplösning (6016 x 3384 bildpunkter) om datorn ansluts Apples Pro display XDR-skärm.

4 TB:s lagring - för den som kan betala

Grundkonfigurationen för datorn, som kostar drygt 17 000 kronor, ger 8 gigabyte ram (lpddr3). Arbetsminnet kan dock byggas ut till 32 gigabyte (lpddr4x). Lagringskapaciteten hos nya Macbook Pro börjar på 256 gigabyte (ssd). För 15 000 kronor extra kan det utökas till max 4 terabyte hos värstingversionen.

Lite beroende på hur mycket du är beredd att betala kan du få antingen två eller fyra Thunderbolt 3/usb c-portar. Alla datorer har en 3,5-millimetersingång för trådade hörlurar.

Ljusstyrka på upp till 500 nits

Särmen är en 13-tumspanel med p3-färgomfång och en ljusstyrka upp till 500 nits. Runt den högupplösta skärmen finns dock en del död yta i form av kanter. Dessa ser ut att vara tjockare än motsvarande hos många konkurrenter samt Apples egen 16-tummare av Macbook Pro.

 

Källa: Ny Teknik

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik och IT

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.