SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| NYHETER INDUSTRI                                                                                                        Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Löneökningstakten måste växla ned

 

Chefekonomer; Kerstin Hallsten, Industriarbetsgivarna, Carl Eckerdal, IKEM, Mats Kindwall, Teknikföretagen

 

Fokus för avtalsförhandlingarna måste vara på att löneökningstakten i svensk industri ska växla ner och utvecklas långsammare än i konkurrentländerna. Det skriver chefekonomerna Carl Eckerdal, IKEM, Kerstin Hallsten, Industriarbetsgivarna och Mats Kinnwall, Teknikföretagen i en gemensam debattartikel i Arbetet.

 

I artikeln lyfter de bland annat fram att:

-Trendjusterad statistik visar att industriproduktionen i november 2019 var drygt en procent lägre än i november 2018 och att produktionen faller i flertalet industrigrenar.

 

-Svensk och stora delar av global industri är redan i recession och som en följd har sysselsättningen redan börjat minska inom tunga industri- och tjänstebranscher.

 

-Produktivitetstillväxten i Sverige, liksom i omvärlden, har varit låg under senare år. Den rimligaste prognosen är fortsatt måttlig svensk produktivitetstillväxt i linje med den i omvärlden.

 

Därför måste fokus för avtalsförhandlingarna vara på att växla ner arbetskraftskostnadernas ökningstakt i svensk industri så att industrins internationella konkurrenskraft stärks i förhållande till våra konkurrentländer.

 

Läs hela debattartikeln här


Länk till debattartikel i Arbetet

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Industri

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.