SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| NYHETER INDUSTRI                                                                                                        Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Så lockar du industrin till din kommun eller region

 

 

 

Närhet till grön energi, närhet till smarta transporter och att platsen har en attraktiv helhet. Det är receptet för att just din region eller kommun ska locka till sig framtidens industri enligt Tillväxtverkets rapport "Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner".

 

Var framtidens industri finns, beror på hur vi idag utformar platsen, visar rapporten. Industrin vill troligen ha tillgång till kluster av olika typer av företag, för att kunna samarbeta och tillsammans producera mer hållbart och cirkulärt. Ett annat behov är mark nära smarta kommunikationer för både gods och människor. 

 

Industrin finns i alla Sveriges kommuner. Därför kan kommuner, regioner och myndigheter göra mycket för att skapa rätt förutsättningar för framtiden. Det är tydligt att samhällsplanering då blir en viktig kugge i platsens attraktiva erbjudande.

– Förutom resurser som är starkt kopplade till själva industrin, dyker den attraktiva platsen upp som en viktig dimension. Där spelar vacker natur, ett rikt kulturliv och bra skolor stor roll för att industrin ska locka den arbetskraft den vill ha, säger Daniel Fahlander, koordinator på Tillväxtverket.

För att bli attraktiv för framtidens industri, ser rapporten att kommuner, regionerna och staten har viktiga uppgifter att arbeta med.

– Några av råden till kommunerna är, förutom att satsa på attraktiva miljöer, att ha en smidig bygglovsprocess. Det lockar till sig företag liksom att det finns reserver av byggklar mark nära kommunikationer, säger Olof Billebo, handläggare på Tillväxtverket.

Råden till regionerna är att tillsammans med kommuner se vilka regionala stråk som behöver bli starkare och göra det lättare att resa mellan mindre industriorter och större städer.

Sverige som land har en avgörande roll att underhålla och bygga ut infrastruktur. Tillgång till leveranssäker el blir också allt viktigare för industriföretagen. På många håll i landet är bristen på el en begränsning för att industriföretagen ska kunna etablera sig på platsen, visar rapporten. 

 

Rapporten "Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner"

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Industri

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.