SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

 

Så lockar du industrin till din kommun eller region

 

 

Närhet till grön energi, närhet till smarta transporter och att platsen har en attraktiv helhet. Det är receptet för att just din region eller kommun ska locka till sig framtidens industri enligt Tillväxtverkets rapport "Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner".

 

Var framtidens industri finns, beror på hur vi idag utformar platsen, visar rapporten. Industrin vill troligen ha tillgång till kluster av olika typer av företag, för att kunna samarbeta och tillsammans producera mer hållbart och cirkulärt. Ett annat behov är mark nära smarta kommunikationer för både gods och människor. 

 

Industrin finns i alla Sveriges kommuner. Därför kan kommuner, regioner och myndigheter göra mycket för att skapa rätt förutsättningar för framtiden. Det är tydligt att samhällsplanering då blir en viktig kugge i platsens attraktiva erbjudande.

– Förutom resurser som är starkt kopplade till själva industrin, dyker den attraktiva platsen upp som en viktig dimension. Där spelar vacker natur, ett rikt kulturliv och bra skolor stor roll för att industrin ska locka den arbetskraft den vill ha, säger Daniel Fahlander, koordinator på Tillväxtverket.

För att bli attraktiv för framtidens industri, ser rapporten att kommuner, regionerna och staten har viktiga uppgifter att arbeta med.

– Några av råden till kommunerna är, förutom att satsa på attraktiva miljöer, att ha en smidig bygglovsprocess. Det lockar till sig företag liksom att det finns reserver av byggklar mark nära kommunikationer, säger Olof Billebo, handläggare på Tillväxtverket.

Råden till regionerna är att tillsammans med kommuner se vilka regionala stråk som behöver bli starkare och göra det lättare att resa mellan mindre industriorter och större städer.

Sverige som land har en avgörande roll att underhålla och bygga ut infrastruktur. Tillgång till leveranssäker el blir också allt viktigare för industriföretagen. På många håll i landet är bristen på el en begränsning för att industriföretagen ska kunna etablera sig på platsen, visar rapporten. 

 

Rapporten "Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner"

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

eskilstuna front

 

östersund front

 

borgholm front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lund front

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.