SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Åtta av tio svenskar litar på andra

 

Förtroendet människor emellan är rekordhögt under coronakrisen. Åtta av tio svenskar, 82 procent, tycker att man i allmänhet kan lita på folk. Det visar en ny Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander.

– Trots det tidvis höga tonläget i coronadebatten har krisen inte alls urholkat förtroendet människor emellan. Det är tvärtom rekordmånga svenskar som tycker att man i allmänhet kan lita på folk, säger pr-konsulten Patrik Westander.

Den mellanmänskliga tilliten är hög bland både män och kvinnor, i alla åldrar, i alla delar av Sverige och i nästan alla politiska läger. Det främsta undantaget är Sverigedemokraternas väljare, där bara två tredjedelar, 65 procent, tycker att man kan lita på andra.

Sifo har nu fyra år i rad mätt tilliten mellan människor. Varje år har omkring åtta av tio svenskar svarat att de tycker att man i allmänhet kan lita på folk.

2017: 79 procent
2018: 78 procent
2019: 81 procent
2020: 82 procent

– Den höga tilliten mellan människor är anmärkningsvärt stabil över tid. Många debattörer har länge varnat för fallande tillit på grund av faktorer som ökad invandring, försämrad välfärd och politisk polarisering, säger Patrik Westander.

Sifoundersökningen genomfördes den 23 september – 4 oktober 2020 som en webbaserad undersökning. 1 000 personer besvarade frågan ”Tycker du att man i allmänhet kan lita på folk?”. ”Ja” svarade 82 procent, fördelade på ”absolut” (10 procent) och ”i allmänhet” (72 procent). ”Nej” svarade 17 procent, fördelade på ”i allmänhet inte” (15 procent) och ”absolut inte” (2 procent). ”Tveksam, vet ej” svarade 1 procent.

Westanders vision är ett samhälle präglat av tillit mellan människor. Vi vill bidra till att fler deltar i samhällsdebatten. Ju fler som engagerar sig i debatten, desto bättre är det för demokratin, samhällsutvecklingen och tilliten mellan människor.

 

Källa: Westander

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

uppsala

 

gentekniknämnden

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

hercules

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.