SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Så stort är mörkertalet för bostäder till salu

 

 

På Booli fortsätter antalet bostäder som ännu inte kommit ut skarpt på marknaden att explodera. Istället för att bostaden läggs ut till salu läggs den ut som snart till salu. Det har nu blivit så vanligt att lägga ut sin bostad som snart till salu att nästan varannan lägenhet som finns på Booli går under den benämningen.

 

- Att bostäder ligger ute som snart till salu har nu blivit så omfattande att det snart inte är värt att rapportera om utbudet till salu, vi behöver istället prata om det totala utbudet för att få en tydligare bild av hur bostadsmarknaden utvecklas säger Josephine Linghammar, pressansvarig på bostadssajten Booli.

Att en bostad inte är till salu men kanske snart kommer att bli benämns olika av olika mäklare. Det kan exempelvis heta kommande, på gång, på förhand, läge + eller snart här. Företeelsen är relativt ny men verkar ha tagit marknaden med storm. De bostäder som ännu inte är skarpa försäljningar finns ofta på mäklarnas egna hemsidor och är därmed även sökbara på Booli.

 

Utbudet - nyckeltalet Booli rapporterat om i 10 års tid

 

Att antalet bostäder som marknadsförs som snart till salu blir allt fler är en trend som smugit sig på och som nu har fått rejält med fart. Eftersom det har blivit allt vanligare har Booli sedan några veckor tillbaka börjat visa snart till salu direkt i sökresultaten på sajten. Detta för att göra det enklare för köparna att hitta alla bostäder som kan vara intressanta. En del av de bostäder som är kommande säljs innan de kommer ut på den öppna marknaden, andra försvinner och ytterligare andra blir skarpa försäljningar.

 

 

Ökningen av snart till salu har kommit smygande under flera år. Här syns ökningen mot föregående år.

 

Det nya nyckeltalet att följa - Totalt utbud

 

Trenden är allra tydligast för lägenheter och förekommer i hela landet. Men även för småhus i Västra Götaland och Stockholms län börjar de bli ett allt vanligare fenomen fortsätter Josephine.

 

Booli är idag den bostadssajt som samlar klart flest bostäder till salu och snart till salu i Sverige.

En ögonblicksbild visar att Booli har ett samlat utbud på 44 666 bostäder. Det kan jämföras med två andra bostadssajter som har 27 627 respektive 11 345 bostäder. Ej inräknat nyproduktion. Booli visar alltså 62% respektive 292% fler bostäder.

 

Booli har, sedan starten, varit en bostadssajt som fungerar som en sökmotor och samlar alla bostäder som är till salu från mäklarnas egna hemsidor. Idag kan mäklarna, utöver det, även publicera bostäder direkt via sina mäklarsystem på Booli. Det betyder att även snart till salu blir synligt på Booli.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.