SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Liljeholmstorget stockholmarnas favorit – igen!

 

Liljeholmstorget byggdes 2009 och är ett exempel på ett modernt stadsdelscentrum, designat för att möta medborgarnas behov av smidiga kommunikationer, shopping, samhällsservice, arbete och rekreation – allt samlat på en och samma plats.

 

Liljeholmstorget har för åttonde året i rad utsetts till bästa stadsdelscentrum i Evimetrix undersökning ”Stockholmarnas favoritcentrum”. 

– Det är glädjande att vårt arbete står sig, säger Fredrik Elsner, VD på Wester+Elsner arkitekter, kontoret som har utformat gallerian på uppdrag av Citycon.

 

Liljeholmstorget byggdes 2009 och är ett exempel på ett modernt stadsdelscentrum, designat för att möta medborgarnas behov av smidiga kommunikationer, shopping, samhällsservice, arbete och rekreation – allt samlat på en och samma plats. I dag, drygt tio år senare, fortsätter det att tjäna sina många syften åt stockholmarna.

 

Bästa stadsdelscentrum


Åtta gånger i rad har Liljeholmstorgets galleria utsetts till Stockholms bästa stadsdelscentrum i Evimetrix årliga marknadsundersökning, där drygt 1 600 stockholmare har svarat på en webbenkät.

– Vi är mycket stolta över Liljeholmstorget och det fina samarbete som ledde fram till det. Att det fortsätter att vara ett levande stadsdelscentrum som invånarna uppskattar är det finaste betyg vi kan få, säger Ivar Kandell, en av arkitekterna som arbetade med projektet.

 

Arbetet fortsätter 2020


Citycon fortsätter nu att utveckla Liljeholmen och de har satt ihop ett ”dream team” av arkitekter – alla med sin specialkompetens, där Wester+Elsner arkitekter ansvarar för att hålla ihop helheten. År 2018 gav byggnadsnämnden klartecken för starten av detaljplanearbetet för den kommande utbyggnaden som kommer att förverkligas under de kommande åren. Tunnelbanespåren ska däckas över för att skapa utrymme för bostäder, arbetsplatser, samhällsservice, handel och kultur.

 

– Vi ser fram emot att lägga fler bitar i pusslet för ett levande stadsliv på Liljeholmen, sa Fredrik Elsner i pressmeddelandet som gick ut då.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.