SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Nystartad Företagsakut ska hjälpa lokala företagare

 

 

 

För att ytterligare stötta lokala företagare i coronavirustider har Lidingö Näringsliv, Startup Lidingö och Lidingö stad startat ett nytt samarbete. Genom Företagsakuten kan lokala företagare bland annat få kostnadsfri rådgivning från experter för att tolka myndigheternas krispaket.

 

Många företagare oroar sig över hur de ska få sina bolag att överleva coronakrisen, hur de ska hantera sin verksamhet samtidigt som de behöver sätta sig in i regeringens stödåtgärder.

 

 

Därför har Företagsakuten nu startats.

– Med anledning av coronaviruset och de konsekvenser pandemin medför för hela samhället så ser vi framför allt att småföretagarna drabbas extra hårt. Många företag befinner sig nu i kris och vi vill göra allt vi kan för att hjälpa företagare här på Lidingö. Därför har vi samlat lokala expertrådgivare som nu delar med sig av sin kunskap och kompetens till företag som behöver akut hjälp, säger Christina Pihl, verksamhetschef på Startup Lidingö.

 

Boka rådgivning via hemsida

 

Alla företag på ön erbjuds kostnadsfri expertrådgivning, praktiskt stöd och hjälp med att tolka myndigheternas krispaket, råd inom kommunikation, finansiering samt ett coachande stöd för den som är VD/ägare.

 

Frågor kan även röra krishantering, riskminimering, personalneddragningar, varsel, kapitalanskaffning, kommunikation med befintliga kunder samt förhandlingar med finansiärer och banken.

 

Tillsvidare sker kommunikationen via telefon eller videomöte på avtalade tider. Samtalet är gratis och företagaren bokar en tid med rådgivare från Startup Lidingö via deras webbplats www.startuplidingo.se

 

Gäller till och med sista juni

 

Enligt tidplanen ska Företagsakuten pågå mellan den 1 april och 30 juni. Staden kommer att gå in och finansiera projektet med 100 000 kronor, vilket bidrar till kostnadsfri rådgivning till de som bokar detta.

 

– Just nu befinner sig många företag på Lidingö i en mycket svår situation med ett extremt efterfrågebortfall. Det är viktigt att vi har ett fortsatt starkt näringsliv efter den här krisen, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

Förutom detta projekt lånar staden sedan ett par veckor tillbaka ut den så kallade näringslivsbilen till lokala företagare som behöver hjälp med att erbjuda kostnadsfri hemkörning till Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset. Detta är ett samarbete med Lidingö Näringsliv och Lidingö centrum.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.