SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Stockholmare vill ha gedigen kvalitet i lägenhet – inte lyx

 

Stockholmare vill ha gedigen kvalitet i lägenhet – inte lyx

 

   

Stockholmare vill ha kvalitet som håller i längden i sin lägenhet, teknik som tillför verklig nytta och balkong. Var femte kan dessutom tänka sig att betala för en gemensam arbetsplats i huset. Det säger 4 000 stockholmare, medlemmar i HSB Stockholm, i en färsk undersökning om framtidens boende.

 

85 procent tycker att det är viktigare med en grundkvalitet i bostäderna än att satsa på exklusivitet. Balkong toppar listan över vad som är viktigast för ett bra framtida boende (63 %). Utöver det vill man främst känna sig trygg i och omkring bostaden (60 %) och att det är tyst i den (57 %).

Det är inte många som tycker att en gemensam kontorsyta där man kan sitta och jobba ska ingå i avgiften för bostadsrätt (7 %), men hela 21 procent kan tänka sig att betala extra för just det. Det kan bero på att många jobbar hemifrån och känner att det är trångt i den egna lägenheten när flera är hemma samtidigt.

 

Behovet av umgänge med grannar varierar


På en öppen fråga om vilka irritationsmoment som man hoppas slippa med ett boende som man planerar att flytta till, är svaret: grannarna. Därefter kommer buller och oljud. 30 procent känner att de inte har något behov av relationer eller umgänge med grannarna i huset, men 41 procent har det, och i den gruppen är det fler äldre.

 

När det gäller teknik i boendet ser många positivt på vad denna kan tillföra, exempelvis för att göra boendet tryggare och säkrare (86 %) och förenkla vardagen (80 %). Det handlar också om att optimera energianvändningen (87 %) för att skapa miljömässig hållbarhet (78 %) och om att spara pengar (81 %).

 

– Som medlemsorganisation är det oerhört viktigt att lyssna på medlemmarna. Vi har fått ett slags facit som är guld värt. Nu ska vi lyfta in insikterna i verksamheten så vi kan utveckla befintliga fastigheter och bygga ännu bättre bostäder. Närmast i tid har vi Jubileumshuset som vi uppför i Hagastaden i samband med vårt 100-årsjubileum 2023, säger Anders Svensson, vd för HSB Stockholm.

 

10 insikter om framtidens boende


#1: Trygghet, läge och planlösning är bottenplattan även i framtiden
#2: Vid livsfasväxling och flytt blir storleksfrågan avgörande
#3: Grundkvalitet med valbarhet viktigare än flärd
#4: Kvalitet och hållbarhet hand i hand
#5: Överväldigande stöd för att smart teknik ska optimera boende och vardag
#6: Tekniken har en bit kvar för att bidra till hemmets mjukare kvaliteter
#7: Önskemålen om graden av gemenskap i huset går isär
#8: Konsensus kring de klassiska gemensamhetslokalerna plus träning och terrass
#9: Gemensamhetslokaler, miljöansvar och koordinering önskas på avgiften
#10: Fest-och gästligheter, träning och färdmedelspool önskas vid sidan av avgiften

 

Om undersökningen


4 023 av HSB Stockholms medlemmar besvarade enkäten. Medlemmarna bor i Stockholms län, 80 procent bor i lägenhet. Undersökningen genomfördes under augusti-september 2020 av Kairos Future på uppdrag av HSB Stockholm.

 

 

Källa: HSB

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.