SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Lokala åtgärder för att underlätta för företagarna i vår kommun

 

 

Under de senaste dagarna har allt fler branscher och företag påverkats negativt i och med coronaviruset Covid-19. Detta gäller även företag i vår kommun. Sveriges regering har presenterat en del förslag på åtgärder på nationell nivå, men för att måna om ett gott företagsklimat och för att underlätta för företagare i vår kommun kommer vi att införa ett antal åtgärder lokalt.

 

- För oss i Kumla kommun är näringslivet oerhört viktigt. Vi har stora utmaningar framför oss och vi arbetar på bred front för att motverka de negativa effekterna av covid-19. Vår förhoppning är att detta åtgärdspaket ska underlätta i en svår tid, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson.

 

- Vi ser att Covid-19 påverkar, och kommer påverka oss alla, under en tid framöver. Vi arbetar för att kommunens verksamheter, även i denna tid ska fungera för kommunens medborgare och näringsliv, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

 

Följande åtgärder kommer att införas skyndsamt och gäller för närvarande fram till och med den sista augusti 2020.

  • Vi kommer att skjuta upp debiteringen av kontroll- och tillsynsavgifter för livsmedelskontroller, miljötillsyn och serveringstillstånd till senare under året.
  • Vi erbjuder lokala leverantörer möjlighet till snabbare betalning av leverantörsfakturor, än de normala 30 dagarna.
  • Vi erbjuder företagare möjlighet till avbetalningsplaner vid likviditetsproblem. 
  • Vi uppmanar lokala företag och kommuninvånare att gynna kommunens företag. Vi handlar i så stor utsträckning som det går lokalt, utifrån gällande regler och upphandlingar.
  • Vi kommer att tidigarelägga vårstädningen av torg, gator och vägar under vecka 13 för att på så sätt underlätta inför öppningen av uteserveringar till den 1 april.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.