SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Lokala åtgärder för att underlätta för företagarna i vår kommun

 

 

Under de senaste dagarna har allt fler branscher och företag påverkats negativt i och med coronaviruset Covid-19. Detta gäller även företag i vår kommun. Sveriges regering har presenterat en del förslag på åtgärder på nationell nivå, men för att måna om ett gott företagsklimat och för att underlätta för företagare i vår kommun kommer vi att införa ett antal åtgärder lokalt.

 

- För oss i Kumla kommun är näringslivet oerhört viktigt. Vi har stora utmaningar framför oss och vi arbetar på bred front för att motverka de negativa effekterna av covid-19. Vår förhoppning är att detta åtgärdspaket ska underlätta i en svår tid, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson.

 

- Vi ser att Covid-19 påverkar, och kommer påverka oss alla, under en tid framöver. Vi arbetar för att kommunens verksamheter, även i denna tid ska fungera för kommunens medborgare och näringsliv, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

 

Följande åtgärder kommer att införas skyndsamt och gäller för närvarande fram till och med den sista augusti 2020.

  • Vi kommer att skjuta upp debiteringen av kontroll- och tillsynsavgifter för livsmedelskontroller, miljötillsyn och serveringstillstånd till senare under året.
  • Vi erbjuder lokala leverantörer möjlighet till snabbare betalning av leverantörsfakturor, än de normala 30 dagarna.
  • Vi erbjuder företagare möjlighet till avbetalningsplaner vid likviditetsproblem. 
  • Vi uppmanar lokala företag och kommuninvånare att gynna kommunens företag. Vi handlar i så stor utsträckning som det går lokalt, utifrån gällande regler och upphandlingar.
  • Vi kommer att tidigarelägga vårstädningen av torg, gator och vägar under vecka 13 för att på så sätt underlätta inför öppningen av uteserveringar till den 1 april.
 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

östersund front

 

lerum front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.