SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Kraven hos Kronofogden historsikt höga

 

Det sammanlagda beloppet i kraven på obetalda skulder som skickas till Kronofogden är högre än någonsin, visar ny statistik från årets första sex månader.


– Antalet krav på mellan 100 000 och 500 000 kronor ökar markant, och det är tydligt att skulder kopplade till lån utan säkerhet driver upp siffrorna, säger Andrea Gleerup, enhetschef på Kronofogden.

 

 

 

Fram till den sista juni i år fick Kronofogden in cirka 15 400 krav på obetalda skulder i beloppsintervallet 100 000–500 000 kronor. Det motsvarar en ökning med 22 procent jämfört med samma period förra året.

Antalet krav på höga belopp har ökat i flera år, men utvecklingen har nu accelererat. Bakom ökningen står banker, kreditföretag och bolag som köper gamla skulder.

 

– Det tyder på att kreditgivarna behöver göra noggrannare bedömningar av människors ekonomi innan de beviljar ett lån. Det här är en oroande trend, som vi kommer att analysera djupare framöver, säger Andrea Gleerup.

Totalt fick Kronofogden in närmare 580 000 krav på obetalda skulder, så kallade ansökningar om betalningsföreläggande. Det är något färre än under första halvåret i fjol men betydligt fler än föregående år. Kravens sammanlagda skuldbelopp har ökat med 12,7 procent till drygt 9 miljarder kronor – den högsta siffran någonsin.

 

– Vi kan konstatera att såväl det totala skuldbeloppet som antalet inkomna krav ligger på historiskt höga nivåer, säger Andrea Gleerup.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

svepark

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.