SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER EKONOMI                                                                                           Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease                                    

        

 

GU Ventures VD Klementina Österberg utsedd till Årets finansprofil 2019!

 

Klementina Österberg, VD för GU Ventures har utsetts till Årets finansprofil 2019 av FinansKompetensCentrum, som drivs av Business Region Göteborg och är ett professionellt finansnätverk som förser medlemmarna med kunskap, kontakter och inspiration. 

 

Det avslöjades i samband med Super Summit – Makroekonomiskt forum som FinansKompetensCentrum arrangerade på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet under måndagen den 3 februari. 

 

Årets Finansprofil delas årligen ut av FinansKompetensCentrum till en person som har gjort en speciell insats inom finansområdet och satt Göteborg på finanskartan i Sverige.

 

Juryns motivering löd:

 

"Klementina Österberg är en klyftig och karismatisk ledare och en riktig vitamininjektion med hjärtat i Västsverige som under 18 år arbetat med att utveckla och investera i idéer. Med stor framgång och med enastående engagemang har hon lett GU Ventures till att bli ett av de 20 främsta i världen i sitt slag. Hon stöttar hängivet start-ups och entreprenörer och som initiativtagare och styrelseordförande i ett nytt investeringsbolag stärker hon inte bara Västsveriges kapitalmarknad – utan också hela det västsvenska näringslivet.”

 

Klementina har arbetat på GU Ventures i över 18 år där hon tillsammans med teamen vid GU Ventures, Göteborgs universitet och i företagen har lyckats att utveckla företagsgruppen till att topprankas i många år. Nu senast som en av världens 20 främsta universitetsdrivna inkubatorer enligt UBI Global Index ranking – samt nummer två i Norden och nummer nio i Europa.

GOKAP Invest

Klementina är även en av initiativtagarna till GOKAP Invest, ett nytt investmentbolag med fokus på att stödja Västsveriges start-ups och entreprenörer samt stärka den västsvenska kapitalmarknaden.

 

– GOKAP-gruppen är ett av GU Ventures delägt investmentbolag, där närmare 200 göteborgare har investerat, berättar Klementina. Alla är välkomna att genom GOKAP vara med och satsa kapital på framtidens företag, vilket man kanske inte kan annars. Bolaget startades i januari 2018 och har numera en portfölj med tio innehav av innovativa företag.

 

GOKAP har startats tillsammans med Carl-Magnus Kindal, CEO för Göteborg Corporate Finance och ägare och ordförande för Aqurat Fondkommission, och Claes Holmberg som är medtech-entreprenör och bl.a. varit i ledande befattningar vid Nobel Biocare, Orasolv, Emotra, tillsammans med ett antal affärsänglar och innovationsaktörer. VD är Roy Jonebrant

 

Varför är det så viktigt med en västsvensk kapitalmarknad? Hittar inte Stockholmskapitalet hit ändå så länge vi kläcker goda idéer och innovationer?

– Det gör de och de tycker att våra göteborgsbolag generellt sett är lågt värderade vilket är attraktivt. Vi är säkert många fler här i Göteborg som är intresserade av att investera i våra göteborgsbolag och därigenom etablera ännu starkare bolag här, säger Klementina.

Årets Finansprofil har delats ut sedan 2003. De senaste tre årens pristagare är Magnus Borelius, Finansdirektör, Göteborgs Stad (2016), Nanna Stranne och Mai Thai, Grundare av Sigmastocks (2017) samt Hans Oscarsson, CFO Volvo Cars (2018).

 

 

Läs Business Region Göteborgs intervju med Klementina angående utmärkelsen här:

 

https://www.businessregiongoteborg.se/sv/kontext/klementina-osterberg-arets-finansprofil-2019?fbclid=IwAR19hfzmn96AIzWjKSZFw1MDjZMs-CZB_JhTYFuGv_RoIqhGf6X15qiqQeo


 

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Ekonomi

 

 

'__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.