SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Julia Sandwall. Foto: Pressbild

Hon blir ny chef för Kultur och bibliotek i Jönköpings kommun

 

 

Julia Sandwall blir ny avdelningschef för Kultur och bibliotek i Jönköpings kommun.

– Det är med stor stolthet jag går in i den här rollen och det känns extra gott att få göra skillnad i kommunen där jag växte upp, säger hon.

 

Julia Sandwall är i grunden musikerutbildad men valde så småningom att vidareutbilda sig för att jobba som projektledare och konsult inom kultursektorn. Mellan 2011 och 2018 arbetade hon bland annat för Kultur och utveckling, Region Jönköpings län, Smålands Musik och Teater och den nationella länsmusikorganisationen Jeunesses Musicales Sverige. 2016 blev Julia Sandwall utsedd till Årets Jönköpingsbo för sitt engagemang i flyktingmottagandet.

 

"Brett nätverk"

 

Senast kommer hon från tjänsten som chef för kultur- och fritidsförvaltningens enhet Kulturproduktion där hon arbetat med att stärka och utveckla både enhet och föreningsliv inom kultursektorn. Julia Sandwall efterträder därmed Johan Gärskog som slutar som kulturchef och blir museichef på Jönköpings Läns museum.

 

 

"Med Julia får vi en ledare som är strategisk, utvecklingsorienterad, engagerad och med en hel del kulturpolitiska kunskaper i bagaget. Hon har ett värdefullt och brett nätverk lokalt, regionalt såväl som nationellt"

 

 

Kultur- och fritidsförvaltningens direktör Mazar Alijevski är glad över att Julia Sandwall är klar som avdelningschef.

 

– Med Julia får vi en ledare som är strategisk, utvecklingsorienterad, engagerad och med en hel del kulturpolitiska kunskaper i bagaget. Hon har ett värdefullt och brett nätverk lokalt, regionalt såväl som nationellt, egenskaper och erfarenheter som är värdefulla för att tillsammans med medarbetare och samverkanspartners fortsätta utveckla och säkerställa den goda kvalitén som verksamheten i dag kännetecknas av.

 

Svåra frågor framöver

 

Julia Sandwall ser stora utmaningar framför sig, bland annat för biblioteken.

 

– Det är en dramatisk tid vi lever i, och vi står inför stora förändringar. Kulturen och kulturpolitiken är en spelplats för några av de viktigaste och svåraste frågor som vi har att hantera framöver, säger hon och fortsätter:

 

– Biblioteken står inför stora samhällsutmaningar då de är ett av våra viktigaste offentliga rum. Här behöver vi skapa en hållbar basverksamhet med utrymme för utveckling och flexibilitet.

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.