SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| NYHETER INDUSTRI                                                                                                        Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Trend Micro gillrade honungsfälla för att undersöka cyberhot inom industrin

 

Ny rapport från Trend Micro ger värdefulla insikter i hotbilden för industriella miljöer och hur strategin att skydda dem bör se ut.

 

Trend Micro presenterar nu rapporten Caught in the Act: Running a Realistic Factory Honeypot to Capture Real Threats, där säkerhetsforskare från Trend Micro kartlagt hotbilden för industriella miljöer, däribland drifttekniska (OT) system. Med hjälp av en så kallad honungsfälla – en sofistikerad imitation av ett verkligt industriellt kontrollsystem, har forskarna attraherat såväl bedragare som ekonomiskt motiverade cyberkriminella och kan nu presentera hur dessa IT-miljöer kan och bör skyddas på bästa sätt.

 

Den sex månader långa utredningen avslöjar att det är de kända och vanligt förkommande typerna av cyberangrepp som primärt drabbar osäkrade industrimiljöer. Under perioden utnyttjades honungsfällan bland annat för utvinning av kryptovaluta, utsattes för två separata utpressningsattacker och användes för bedrägerier.

 

– När man talar om cyberhot mot industriella kontrollsystem (ICS) begränsas samtalet allt för ofta till att bara handla om mycket sofistikerade attacker som designats för att sabotera kritiska processer på statlig nivå, säger Johnny Krogsboll, IT-säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige.De avancerade hoten är såklart en risk för Industri 4.0, men vår senaste forskning visar samtidigt att risken är stor att drabbas av även enklare attacker.

 

För att bättre förstå attackerna mot industriella kontrollsystem (ICS-miljöer), skapade Trend Micros forskare en realistisk imitation av ett industriföretag. Honungsfällan bestod av riktig ICS-hårdvara och en blandning av fysiska värdar och virtuella maskiner för att driva fabriken, som i sin tur inkluderade flera programmerbara styrsystem (PLC), människa-maskin-gränssnitt (HMI), separata robot- och teknikarbetsstationer och en filserver.

– Denna undersökning bekräftar att även mindre fabriker och industrianläggningar inte kan anta att brottslingar kommer att lämna dem i fred, fortsätter Johnny Krogsboll. Brist på grundläggande skydd riskerar att lämna dörren vidöppen för relativt enkla utpressningsprogram eller kryptokapningar som kan komma att få allvarliga konsekvenser.

 

Genom att implementera säkerhetslösningar som är utformande just för fabriker och industriella miljöer, kan företagen minska risken för attacker och intrång som trots att de hör till de vanligare kategorierna av cyberhot, kan få stora konsekvenser för driftsystem och produktionskedjor.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Industri

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.