SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss Industri kommun och förvaltning Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

De betalar högst lön i din kommun - hela listan!

 

 

Nu presenterar kreditupplysningsföretaget Creditsafe färsk lönestatistik över företagen som betalar ut högst snittlön i varje kommun. På årets kommunranking är det 87 nya företag som har kvalat in. Löneskillnaderna i olika kommuner är enorm. Gapet ligger på nästan 2,4 miljoner i årslön. Mest i lönekuvertet får du i Stockholm och lägst i Hällefors.

 

Creditsafe har tidigare undersökt vilka som är de 100 bäst betalande företagen i Sverige. Lönestatistiken omfattar även vilken arbetsgivare som betalar ut högst snittlön i varje kommun.

 

Årets kartläggning visar att antalet kommuner som ger miljonlöner har minskat. Idag finns det sju kommuner där den bäst betalande arbetsgivaren betalar årslöner på över en miljon, det är en kommun färre jämfört med förra året. Förutom Sveriges fyra största kommuner - Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala - så har även Nacka, Solna och Luleå företag som ger sina anställda miljonlöner.

 

Det skiljer nio gånger så mycket mellan det bäst betalande företaget i toppen och botten. Högst upp i kommunrankingen är Autoliv Aktiebolag i Stockholm, med en snittlön på 2 684 000 kronor. Det är nio gånger så mycket som snittlönen på det företag som betalar bäst i Hällefors, Loka Brunn Kur & Konferenshotell Aktiebolag. Där får de anställda en snittlön på 298 000 kronor. Det skiljer därmed nästan 2,4 miljoner i årslön per anställd hos företaget i toppen jämfört med företagen i botten på kommunlistan. Det är 300 000 kronor mer jämfört med året innan.

 

Längst ner på listan finns förutom Hällefors (298 tkr), också Karlsborg (311 tkr), Nynäshamn (319 tkr), Heby (328 tkr) och Sala (332 tkr).

 

Totalt är det 87 företag på årets kommunranking som är nya. Dessa arbetsgivare har nu intagit platsen som det bäst betalande företaget i kommunen och var inte med på förra årets lista. Endast i 30 kommuner har företaget en majoritet av kvinnor anställda.

 

Kommunerna som klättrat mest är Lindesberg på plats 54 (226 förra året) och Eda på plats 79 (242 förra året). De två kommuner som tappat störst placering är Munkedal på plats 192 (41 förra året) och Vara på plats 185 (63 förra året). Bland topp 20 företag hittar vi även Finspångs kommun som avancerat 51 placeringar upp till plats 16 på årets lista.

 

- Det finns flera anledningar till varför kommuner klättrar på rankingen. Vi ser att snittlönen har höjts rejält hos vissa företag ute i landet, vilket är roligt. Men det kan också bero att de har flyttat eller kommit över 50 anställda och därmed kvalificerar sig till statistiken, säger Henrik Jabobsson, VD på Creditsafe.

 

Det bäst betalande företaget med i särklass flest antal anställda är placerat i Skellefteå - Boliden Mineral AB. De toppar kommunlistan med 3 040 anställda och en snittårslön på 549 000 kronor. Näst största arbetsgivaren med 1 481 anställda är Ovako Sweden AB i Hofors med en snittlön på 456 000 kronor.


Sveriges fem toppkommuner vad gäller lön:

 1. Stockholm (2 694 tkr) 
 2. Nacka (2 036 tkr) 
 3. Göteborg (1 411 tkr) 
 4. Solna (1 303 tkr) 
 5. Malmö (1 058 tkr) 

   De fem kommunerna i Sverige som ligger i botten sett till lön: 

   1. Hällefors (298 tkr)
   2. Karlsborg (311 tkr)
   3. Nynäshamn (319 tkr)
   4. Heby (328 tkr)
   5. Sala (332 tkr)

    Se hela listan: Företagen som betalar ut högst lön i alla kommuner (A-Ö)


    Se hela listan: Företagen som betalar ut högst lön i alla kommuner (topplista)

     
    ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

     

     

     

     

    __ANNONS__________________________

     

     

    gbg front

     

    sigtuna front

     

    eskilstuna front

     

    östersund front

     

    borgholm front

     

    varberg front

     

    tyresö front

     

    håbo front

     

    södertälje front

     

    sävsjö front

     

    enköping front

     

    västervik front

     

    lund front

     

    kramfors front

     

    huddinge front

     

    sunne fastignets ab

     

    lindesberg front

     

    nordanstig front

     

    mark front

     

    leksand front

     

    eda front

     

    härryda front

     

    kungälv front

     

    hässleholm front

     

    miljökontoret trelleborg

     

    tidahokm

     

    linköping

     

    pajala

     

    kumla

     

    skurup

     

    ulricehamn

     

    luleå

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


     

     

    Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.