SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss Industri kommun och förvaltning Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

De betalar högst lön i din kommun - hela listan!

 

 

Nyligen presenterade Creditsafe färsk lönestatistik över företagen som betalar ut högst snittlön i varje kommun. Skillnaderna i lön hos de bäst betalande arbetsgivarna i olika kommuner är enorm. Gapet ligger på knappt 2,2 miljoner i årslön. Högst lön får du i Stockholm och lägst i Hällefors.

 

Creditsafe har inte bara undersökt vilka som är de 100 bäst betalande arbetsgivarna i Sverige. Genomgången omfattar även vilka arbetsgivare som betalar ut högst lön i varje kommun.

 

Högst upp i kommunrankingen är investmentbolaget EQT Partners i Stockholm, med en snittlön på 2 539 000 kronor. Det är drygt sju gånger så mycket som snittlönen på det företag som betalar bäst i Hällefors, Loka Brunn Kur & Konferenshotell Aktiebolag, där de anställda får en snittlön på 307 000 kronor. Det skiljer därmed knappt 2 miljoner i årslön per anställd hos företaget i toppen jämfört med företagen i botten på kommunlistan.

I åtta kommuner finns det arbetsgivare som ger sina anställda miljonlöner, det är en kommun mer jämfört med förra årets lista, nya kommuner i denna kategori är Helsingborg, Falun och Lund samt att Luleå och Uppsala trillat ur denna kategori.

 

På årets kommunranking finns 102 nya företag. Dessa arbetsgivare har nu intagit platsen som det bäst betalande företaget i kommunen och var inte med på förra årets lista. Likt föregående år har endast 30 kommuner på topplistan kvinnlig majoritet.

 

Det bäst betalande företaget med i särklass flest antal anställda är AstraZeneca AB i Södertälje. De toppar kommunlistan med 5 842 anställda och en snittårslön på 643 000 kronor. Näst största arbetsgivaren med 1 999 anställda är Husqvarna Aktiebolag i Jönköping med en snittlön på 608 000 kronor.

Sveriges fem toppkommuner vad gäller lön:

 • Stockholm (2 539 tkr)
 • Solna (2 099 tkr)
 • Nacka (1 868 tkr)
 • Lund (1 337 tkr)
 • Göteborg (1 308 tkr)

Utöver dessa finns ytterligare tre kommuner i landet där man ger sina anställda miljonlöner – Helsingborg (1 070 tkr), Falun (1 054 tkr) och Malmö (1 045 tkr).


Sveriges fem bottenkommuner vad gäller lön:

 • Hällefors (307 tkr)
 • Heby (332 tkr)
 • Dorotea (335 tkr)
 • Rättvik (337 tkr) & Sala (337 tkr)
 • Arjeplog (339 tkr)
 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.