SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

 

Hemester-effekt på bostadsmarknaden

 

 

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på stigande bostadspriser under sommaren och antal försäljningar ligger på en rekordnivå. Viljan att byta bostad har varit väldigt stark under sommaren och

vi kan se en effekt av att fler spenderat semestern hemma, kommenterar Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

 

Senaste statistiken från Mäklarstatistik visar att priserna på både bostadsrätter och villor i riket har stigit under juli - bostadsrätter med 1 % och villor med 2 %. På tre månaders sikt har villor stigit med hela 5 % medan bostadsrätter har sjunkit 1 %.

Under juli förmedlades ett rekordstort antal bostäder, 27 % fler bostadsrätter, 8 % fler villor och 17 % fler fritidshus jämfört med juli 2019.

 

Ta del av fullständig statistik på www.maklarstatisk.se

  • Corona har haft en tydlig effekt på bostadsmarknaden i sommar och något förvånande har det lett till fler försäljningar och stigande priser. Att fler spenderat semestern hemma har gjort att gjort att både säljare och köpare varit mer aktiva än vanligt. Vår känsla är också att viljan att flytta ökat kopplat till att många spenderar mer tid hemma, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.
  • I mitten och slutet av augusti brukar vi ha några av årets största visningshelger. Troligen blir det inte samma kraftiga ökning av utbud och visningar med tanke på den höga aktiviteten under sommaren. Vi tror dock på en fortsatt stabil marknad, fortsätter Johan Engström.

Stockholm – Högtryck i juli


I juli fortsätter villapriserna att gå upp och man kan även notera en uppgång för bostadsrättspriserna i centrala Stockholm. I Stor-Stockholm har bostadsrättspriserna stått still under juli.

  • På Södermalm har det förmedlats fler bostäder i juli än normalt vilket var väntat på grund av rådande världsläge och att folk har varit hemma under sommaren i större utsträckning. Prisläget har varit stabilt i juli efter den positiva uppgång vi hade i juni. Efterfrågan är fortsatt stabil, säger Pia-Lotta Svensson, mäklare på Fastighetsbyrån Södermalm.
  • Vi upplever en fortsatt god efterfrågan på villor i Bromma. Sommaren har inte tagit samma paus som tidigare år, gissningsvis för att fler har varit kvar i Sverige i år. Både köpare och säljare hyser en viss oro kring den rådande situationen men man prioriterar sitt boende högt. Boendet känns till och med viktigare för många nu, kanske för att man spenderar mer tid hemma, säger villamäklaren Pär Gunnarsson på Fastighetsbyrån i Bromma.


Göteborg – Prisuppgång i juli


Den senaste månaden priserna på både bostadsrätter och villor stigit något, med 1-2 %.

  • Vi har haft en fortsatt stabil marknad i Göteborg under sommaren där bostäderna gått för förväntad prisbild. Vi ser en liten ökning av förmedlade bostäder i juli jämfört med tidigare år. Vi tror att en stor anledning är att fler semestrar på hemmaplan. Vi har haft något färre visningsdeltagare än vanligt men med bibehållen prisbild, säger Alexandra Jönsson, mäklare på Fastighetsbyrån i Göteborg innerstad och Örgryte.


Malmö – Stor-Malmö sticker ut


Under juli har både bostadsrättspriserna i centrala Malmö och villapriserna i Stor-Malmö stigit med 1 %. Bostadsrättspriserna i Stor-Malmö sticker ut med en prisuppgång på hela 4 % i juli.

  • I Malmö har vi märkt av ett högre intresse från köparna än normalt under sommaren. Detta var ju väntat då många valt att stanna hemma under semestern. Det stigande utbudet av bostadsrätter från i våras sjönk tillbaka i juni och har legat stabilt under sommaren. Prisbilden har följt utbudskurvan och den mindre prisnedgång vi noterade från i våras har stannat av och planat ut. På villasidan fortsätter trenden med ett mycket lågt utbud och solid prisutveckling, säger Jesper Björnsson, mäklare på Fastighetsbyrån Malmö.

Källa: Fastighetsbyrån 

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.