SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Svenska gymnasieungdomar ger distansundervisningen tumme upp

 

 

Drygt hälften av svenska gymnasieungdomar är nöjda med vårens distansundervisning. Hälften upplever mer glädje och större lugn under perioden, trots att det fysiska kompishänget sker mer sällan. Det framgår i en Ipsos-undersökning från Telia genom Childrens Advisory Panel (CAP).

 

Telia har tillsammans med ett antal barnrättsorganisationer och Ipsos i den årliga CAP-undersökningen intervjuat barn och unga i Norden och Baltikum. Den sociala distanseringen och dess följder på måendet under våren var en av kategorierna i undersökningen.

 

- För oss är det alltid viktigt att förstå hur barn och unga upplever livet online. Just nu är det extra relevant att få barnens perspektiv på en digital skolgång, något som verkar varit positivt för många, säger Anna Augustsson, Hållbarhetschef, Telia Sverige.

 

 

"Det är glädjande att se att ungdomarna anpassar sig snabbt till nya inlärnings- och kommunikationssätt. Samtidigt kan vi återigen konstatera att digitalisering är en fråga om inkludering"

 

 

Undersökningens resultat visar att vårens omställning av gymnasieskolan inte varit en större utmaning för de allra flesta. Hälften av alla svenska gymnasieungdomar mellan 16 och 18 år känner sig nöjda med att gå i skolan på distans. Fyra av tio känner sig mer produktiva och lika många upplever att de blivit mer självständiga. Resultatet visar även att majoriteten av eleverna upplever en större trygghet av att studera på distans under pandemin.

  • 48% säger att de är lugna och glada under distansundervisningen.
  • 77% säger att deras skärmtid har ökat.
  • 86% upplever att det är mer säkert att studera hemifrån än i skolan under pandemin.
  • 41% har känt sig mer uttråkade än vanligt.
  • 46% träffar sina vänner fysiskt mer sällan.

- Det är glädjande att se att ungdomarna anpassar sig snabbt till nya inlärnings- och kommunikationssätt. Samtidigt kan vi återigen konstatera att digitalisering är en fråga om inkludering. De unga som säger att de saknar förutsättningarna för distansundervisning, i form av tekniska prylar eller uppkoppling, har haft en mycket sämre upplevelse än andra, säger Anna Augustsson, Hållbarhetschef på Telia.

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

svepark

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.