SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Leif GW Persson ohotad fikafavorit

 

 

Ännu en gång hamnar Leif GW Persson i topp när svenska folket får välja vilken kändis man helst fikar med. I undersökningen, gjord av Novus på uppdrag av Circle K, uppgav fler än var fjärde svensk att man helst fikar med den folkkäre kriminologen. Kronprinsessan Victoria på en andraplats får återigen se sig slagen av kriminologkungen.

 

I undersökningen har fler än 1 000 svenskar svarat på frågan om vilken kändis de helst skulle vilja fika med. För andra året i rad visar undersökningen att Leif GW Persson är svenskarnas drömssällskap. Hela 26 procent av svenskarna fikar helst ihop med den frispråkige kriminologiprofessorn och deckarförfattaren. Det är främst män (33 procent), personer över 50 år (30 procent) och boende i Västsverige (34 procent) som önskar fika med Leif GW Persson.

 

Liksom förra året är Kronprinsessan Victoria svenskarnas näst populäraste fikasällskap. Nästan var femte svensk, 18 procent, skulle helst fika med kronprinsessan. Särskilt populär är Victoria bland universitetsutbildade (23 procent) och kvinnor (22 procent).

 

– Det är andra året i rad som Leif GW Persson hamnar i topp när svenska folket får välja fikasällskap. Kronprinsessan Victoria var nummer ett när vi gjorde denna undersökning för två år sedan, så det är tydligt att de är två av Sveriges mest populära personer. Jag vet inte om de brukar göra som hundratusentals andra och stanna till på Circle K för en kaffe och bulle ibland, men de är så klart varmt välkomna, säger Maria Philipson, kommunikationschef på Circle K Sverige.

 

Tredjeplatsen kneps av skådespelerskan och komikern Mia Skäringer (14 procent). Skäringer är lite extra populär bland kvinnor (22 procent) och boende i Mellansverige (18 procent). Årets förmodligen mest uppmärksammade svensk, Greta Thunberg, hamnar på en fjärdeplats (8 procent). Den unga klimataktivisten placerar sig dock före två av Sveriges största idrottare genom tiderna, simstjärnan Sarah Sjöström (6 procent) och fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic (5 procent).

 

Om undersökningen


Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av Circle K mellan 29 augusti och 4 september 2019. Totalt genomfördes 1038 webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel bland ett riksrepresentativt urval av personer i åldern 18–79 år.

 

Undersökningens resultat

Vilken av följande svensk kändis skulle du helst ta en fika med?

Leif GW Persson 26 %
Kronprinsessan Victoria 18 %
Mia Skäringer 14 %
Greta Thunberg 8 %
Sarah Sjöström 6 %
Zlatan Ibrahimovic 5 %
Ernst Kirchsteiger 5 %
Carina Berg 4 %
Kosovare Asllani 3 %
Peg Parnevik 1 %
Vet ej 10 %

 

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.