SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

GotlandsHem köper mark för att bygga nya lokaler

 

Vi tänker oss en plats som kommer till glädje dygnet runt, säger Elisabeth Kalkhäll, vd, GotlandsHem.

 

Om tre år löper GotlandsHems hyreskontrakt ut för nuvarande kontor på Jungmansgatan i Visby.
Nu planerar företaget en nybyggnation för att samla sina funktioner under samma tak, men också för att skapa ytor för såväl hyresgäster som för andra verksamheter.


Köp av fastighet

 

Idag är stora delar av GotlandsHems verksamheter utspridda på olika adresser, men i framtiden ska det bli ändring på det. Nu ska GotlandsHem bygga nytt och samla så mycket som det går i samma byggnad.

För ändamålet har GotlandsHems styrelse tagit beslut om att av Region Gotland köpa fastigheten Visby Korpralen 1, en del av A7-området. Köpesumman är 6 987 000 kronor. Tomten är 11 000 kvadratmeter med byggrätt 5 700 kvadratmeter.

 

En plats för alla

 

Kontor, snickeri, maskinpark och merparten av verksamheten ska ritas in i den nya byggnaden, men GotlandsHem vill också öppna upp platsen för fler aktiviteter.

– GotlandsHem behöver ändamålsenliga lokaler. Ur ett samhällsperspektiv vill vi öka tillgängligheten för både hyresgäster och andra företag och inte minst skapa en god arbetsmiljö för GotlandsHems medarbetare, säger Roger Wärn, ordförande i GotlandsHems styrelse.

 

Arkitekttävling

 

GotlandsHem har genom historien byggt mycket bostäder, men när det kommer till att bygga verksamhetslokaler och kontor tar man hjälp utifrån och ska under hösten utlysa en arkitekttävling.

– Nu har vi en möjlighet att skapa lokaler för en flexibel och dynamisk arbetsplats som stödjer vår produkt, möter vår kund och öppnar för fler samarbeten. Vi tänker oss en plats som kommer till glädje dygnet runt. Det ger utrymme för många kreativa idéer, säger Elisabeth Kalkhäll, vd, GotlandsHem.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.