SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Svenska företag betalar mest i världen när de drabbas av gisslanprogram

 

Svenska företag betalar mest i världen när de drabbas av gisslanprogram

   

En ny studie visar att svenska företag betalar mest i världen för att hämta sig från angrepp med gisslanprogram (ransomware). Dessutom är vi det land som efter Indien har störst andel företag som betalar lösensumman. I IT-säkerhetsföretaget Sophos globala studie ”The State of Ransomware 2020” framgår att kostnaden för att hantera ett angrepp med gisslanprogram i genomsnitt är cirka 7,5 miljoner kronor. I Sverige är dock den genomsnittliga kostnaden betydligt högre – cirka 26 miljoner kronor.

 

– Sverige utmärker sig verkligen och det finns uppenbarligen en stor förbättringspotential i många organisationer. Det är inte hållbart att fortsätta gå cyberkriminella till mötes på det här viset. Attackerna lär knappast avta och de blir dessutom allt mer sofistikerade. Det behövs bättre kunskap samtidigt som företagen behöver ta till sig av de lösningar som minskar risken för att drabbas av gisslanprogram, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

 

Studien bygger på svar från 5 000 IT-ansvariga i tjugosex länder och tar hänsyn till de totala kostnaderna för att återfå och återställa krypterad data. Förutom själva lösensumman ingår kostnader för bland annat driftstörningar, merarbete, förlorade affärsmöjligheter och ökade verksamhetskostnader. Efter Sverige är Japan det land där företag i genomsnitt betalar mest för angrepp med gisslanprogram. I andra änden av skalan finns länder som Sydafrika, Tjeckien och Polen där företagen betalar minst.

 

 

"I genomsnitt säger sig 26 procent av de företag som fått sin data krypterad ha betalat lösensumman. I Sverige är motsvarande siffra 50 procent"

 

 

Anledningen till att Sverige och Japan ligger i topp kan delvis bero på att det är länder med relativt höga lönekostnader. Det påverkar i sin tur negativt när företag ska ta sig an det ofta tidsödande arbetet med att åtgärda attacker och återställa data. Stillestånd och driftstörningar blir också dyrt i länder med höga lönekostnader.

 

Hälften av de svenska företagen betalar


I genomsnitt säger sig 26 procent av de företag som fått sin data krypterad ha betalat lösensumman. I Sverige är motsvarande siffra 50 procent. Det överträffas endast av Indien där hela 66 procent av de företag som drabbats betalar lösensumma.

 

Undersökningen ”The State of Ransomware 2020” bygger på information från 5 000 IT-ansvariga vid företag i tjugosex länder, däribland USA, Storbritannien, Kina, Japan, Brasilien, Tyskland, Frankrike, Italien, Indien och Sverige. I Sverige medverkade 100 IT-ansvariga. Samtliga medverkande arbetar i organisationer med mellan 100 och 5 000 användare. Undersökningen har genomförts av Vanson Bourne, ett oberoende företag specialiserat på marknadsundersökningar.

 

Läs mer om “The State of Ransomware 2020”»

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.