SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Fortsatt uppgång med nya rekordpriser

 

 

Priset på bostadsrätter och villor i Sverige fortsätter öka, det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Uppgången, som den senaste månaden är 1% för såväl bostadsrätter som villor i riket sätter nya rekord på flera platser. Samtidigt är uppgången något lägre jämfört med september månads där priset på bostadrätter gick upp med hela 2,4% och villor med 1,6%.

 

Enligt Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, ser vi en fortsatt stark marknad med stor efterfrågan och höga priser, samtidigt som man måste ha respekt för att nya restriktioner tillfälligt kan påverka marknaden.

 

– Bostadsmarknaden är fortsatt mycket stark där vi under året sett hur boendet blivit allt viktigare för svensken. På helårsbasis har priserna gått upp med 6% för bostadsrätter och 11% för villor vilket innebär att vi nu på flera håll i landet har rekordnivåer. Även för oktober fortsätter priserna uppåt på de flesta håll även om uppgången inte är fullt lika kraftig som i september. Framåt tror jag det är viktigt att vi har respekt för att de nya restriktionerna och osäkerheten i världen tillfälligt kan påverka marknaden, säger Liza Nyberg, vd för Svensk Fastighetsförmedling.

 

BOSTADSRÄTTER 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris (kr/kvm)
Riket + 1% + 6% + 6% 43 122

VILLOR 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris
Riket + 1% + 5% + 11% 3 756 000

Stockholm – fortsatt stark utveckling med nya rekordpriser

Stockholm har under oktober sett en fortsatt stark utveckling där priserna på bostadsrätter i centrala Stockholm gått upp med 1 % den senaste månaden samtidigt som prisökningen på såväl bostadsrätter som villor i Stor-Stockholm varit hela 2%.

 

– De senaste tre månaderna har vi sett ett enormt tryck på bostäder i Stockholms innerstad vilket har resulterat i budgivningar med många budgivare och stigande priser. För första gången ser vi medelpriser i centrala Stockholm på över 96 000 kr per kvadratmeter vilket till och med överstiger toppåret 2017, säger Angelica Hermansson på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen.

 

BOSTADSRÄTTER 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris (kr/kvm)
Centrala Stockholm + 1% + 4% + 6% 96 942
Stor-Stockholm + 2% + 8% + 5% 62 164

VILLOR 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris
Stor-Stockholm + 2% + 7% + 13% 6 656 000

Göteborg – hög efterfrågan på villor

I Göteborg är det villapriserna som ökar mest under oktober, där en ökning på 2% gick att se i Stor-Göteborg. För bostadsrätter, såväl i centrala Göteborg som Stor-Göteborg ökade priserna med knappt 1%.

– Under oktober har vi sett en fortsatt stark marknad med hög efterfrågan på framförallt villor, där utbudet i Stor-Göteborg varit extremt lågt jämfört med tidigare år, något som beror på att det byggs för lite småhus. I våras såg vi en viss avvaktan och försiktighet på marknaden vilket under den senaste tiden släppt helt. Om den nu kommer tillbaka i och med skärpta råd återstår att se men hittills är min bedömning att budgivningarna fortsatt håller i sig även om visningarna får anpassas efter situationen, säger Anders Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal.

 

BOSTADSRÄTTER 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris (kr/kvm)
Centrala Göteborg ± 0% + 2% + 3% 63 918
Stor-Göteborg ± 0% + 3% + 4% 46 410

VILLOR 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris
Stor-Göteborg + 2% + 5% + 10% 5 244 000

Malmö – fortsatt uppgång och rekordnivåer

I centrala Malmö har priset på bostadsrätter gått upp med 2% den senaste månaden vilket fått medelpriset per kvadratmeter att stiga till rekordnivån 35 390 kr. I Stor Malmö har priset på villor ökat med 2% samtidigt som priset på bostadsrätter under oktober ökade marginellt.

– Under oktober har vi upplevt en stark bostadsmarknad i Malmöområdet med en fortsatt hög omsättningshastighet. Att prisutvecklingen kan komma att plana ut är troligt efter att vi vänt i V-kurvan och nu igen är uppe på generella all-time highnivåer. Covid-19 kommer att fortsätta påverka marknaden på ett eller annat sätt även om läget känns mer stabilt än under våren, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling Malmö.

 

BOSTADSRÄTTER 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris (kr/kvm)
Centrala Malmö + 2% + 8% + 6% 35 390
Stor-Malmö ± 0% + 6% + 6% 32 944

VILLOR 1 mån 3 mån 12 mån Medelpris
Stor-Malmö + 2% + 5% + 13% 4 755 000

Källa: Svensk Fastighetsförmedling
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.