SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                    FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER EKONOMI                                                                                           Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease                                    

        

 

Tomas Carlsson, pensionsexpert på valcentralen Collectum

Fondavgiften har stor betydelse vid val av fonder uppger sex av tio

 

 

Sex av tio svenskar, 61 procent, uppger att förvaltarens avgift har stor betydelse när de väljer fonder för sitt pensionssparande. Det visar en ny Sifoundersökning som valcentralen Collectum beställt.

 

– Det är bra att en majoritet av pensionsspararna tycker att fondavgiften har stor betydelse när de väljer fonder. Höga avgifter kan nämligen slå hårt mot tjänstepensionen. En skillnad på 1 procent i avgift kan i kronor innebära mer än 400 000 kronor mindre i tjänstepension, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på valcentralen Collectum.

 

 

"Att se över vilka fondavgifter man betalar är ett enkelt sätt att höja tjänstepensionen. Genom att flytta pengarna till upphandlade fonder kan mer pengar gå till den egna pensionen, istället för att försvinna som höga avgifter och utebliven avkastning"

 

 

Sex av tio svenskar, 61 procent, uppger att avgiften har ganska eller mycket stor betydelse när de väljer fonder för sitt pensionssparande. 20 procent svarar att den har ganska liten och mycket liten betydelse. Lika många, 20 procent, uppger samtidigt att de är osäkra eller inte vet.

– Att se över vilka fondavgifter man betalar är ett enkelt sätt att höja tjänstepensionen. Genom att flytta pengarna till upphandlade fonder kan mer pengar gå till den egna pensionen, istället för att försvinna som höga avgifter och utebliven avkastning, säger Tomas Carlsson.

 

Den genomsnittliga avgiften inom tjänstepensionen ITP är en tredjedel jämfört med exakt samma fonder på den öppna marknaden. För pensionsspararen kan tjänstepensionen ITP innebära hela 2 100 kronor mer i månaden som pensionär, visar rapporten ”Så mycket bättre tjänstepension” från PTK, Svenskt Näringsliv och Collectum.

 

De låga avgifterna inom ITP är ett resultat av Collectums fyra upphandlingar av förvaltare. Sedan 2007 har fondavgifterna pressats med 78 procent. Collectum genomför upphandlingarna, utan eget vinstsyfte, på uppdrag av arbetsmarknadens parter, Svenskt Näringsliv och PTK.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Ekonomi

 

 

'__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.