SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Nytt system upptäcker och varnar vid feber hos medarbetare

 

 

FDS (Fever Detection System) från Collinder upptäcker och varnar vid feber hos medarbetare innan man går in på arbetsplatsen.

Ett effektivt sätt att säkra tryggheten för sina kollegor och minimera sjukfrånvaron, är att screena för feber. Medarbetaren som är på väg in till sin arbetsplats tittar i en värmekänslig kamera som snabbt mäter temperaturen. Skulle man upptäcka feber så varnar Collinders Fever Detection System, en röd lampa lyser och ett mail går till en fördefinierad mailadress.

 

-Många arbetsgivare får på grund av rådande Covid-19-situation, ändra en del rutiner för att säkra tryggheten för sina kollegor. Många arbetar hemifrån, men för de som måste ta sig till sina arbetsplatser är det viktigt att tidigt upptäcka symptom såsom feber för att minimera risker för smitta, säger Christian Winberg, produktansvarig på Collinder AB. Produkten används av större industriföretag runt om i Europa, just nu med störst efterfrågan i Spanien och Belgien.

 

 

 

"Många arbetsgivare får på grund av rådande Covid-19-situation, ändra en del rutiner för att säkra tryggheten för sina kollegor"

 

 

 

hmfek1qloibn4fdpjer6

 

 

 

Så här fungerar det

 

Fever Detection System-enheten placeras på väggen alt. på en ställning vid ingången (inomhus) eller annan lämplig placering. Enheten har en termisk RGB-kamera som man ställer sig framför på ett avstånd av 1 meter och tittar in i. Eventuella glasögon måste tas av. Enheten scannar ansiktet, mäter och utvärderar personens kroppstemperatur.

 

 

 

Om temperaturen ligger inom det normala intervallet lyser en grön lampa. Om enheten upptäcker högre temperatur eller feber, piper den till, lyser rött och ett e-mail med ett foto på personen skickas automatiskt till ett fördefinierat e-mailkonto (beakta gällande GDPR-regler). Personen som indikerar för hög temperatur bör mätas igen med vanlig termometer för att bekräfta status. Vetenskapliga tester visar att FDS mäter temperaturen med en exakthet med endast 0,3 °C felmarginal.

 

-Som tillval i den här produktgruppen finns även en modul som aktiverar ett låsningssystem i dörren vid feber, smarta armband som varnar när någon är för nära, LED-projektorer med varselbudskap, berättar Christian.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.