SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Årets nyskapare revolutionerar hemvårdens planering

 

Naida Mahmutovic är stolt och glad över utmärkelsen årets nyskapare i Eslöv kommun.

 

 

Tack vare sin unika kompetens och bakgrund har Naida Mahmutovic revolutionerat planeringen av hemvården i Eslövs kommun.

Det som började som ett mindre projekt på Naidas eget initiativ, har lett till ett helt nytt arbetssätt där modern teknik tas till vara till nytta för både brukarna och personalen. Det effektivare arbetssättet innebär också vinster för såväl miljön som kommunens ekonomi.

Som medarbetare i Eslövs kommun har hon utsetts till årets nyskapare. Förutom äran belönas hon med 10 000 kronor till fortsatt kompetensutveckling.

 

Redan efter att ha läst till undersköterska på Berggymnasiet började Naida Mahmutovic jobba på vårdboenden i Eslöv. Efter några år studerade hon vidare till landskapsvetare på Högskolan Kristianstad och började sedan jobba inom hemvården.

 

- Vi flängde hit och dit med bara en lista på de brukare som skulle besökas, en papperskarta och nycklar. Istället för en planering där alla brukare inom ett område fick besök efter varandra, kunde vi skickas fram och tillbaka, eller till och med att olika hemvårdare besökte olika brukare i samma område, berättar Naida Mahmutovic.

Som landskapsvetare hade hon bland annat lärt sig att hantera digitala GIS-kartor.

 

- Jag insåg hur mycket som kunde effektiviseras och förbättras för alla parter med hjälp av bra planering och digital teknik. Mina chefer gav klartecken direkt när jag lanserade mina idéer. Till en början fick jag ägna 25 procent av min arbetstid åt att effektivisera planeringen, berättar Naida Mahmutovic.

 

500 brukare får hjälp varje dag

 

I dag jobbar hon heltid som Gis-projektledare och har i uppdrag att effektivisera planeringen för samtliga hemtjänstområden i hela kommunen. Det beräknas ta uppemot två år.

Ungefär 500 brukare i Eslöv får varje dag hjälp i hemmet av kommunens hemtjänst. Dessutom har ytterligare cirka 250 personer trygghetslarm som hemvårdarna kan behöva rycka ut till när som helst på dygnet. Omkring 140 personer jobbar varje dag inom hemtjänsten. I tätorten tar de sig oftast fram på cykel eller elcykel och till byarna och landsorten kör de bil.

 

- Det blir många mil och många timmars resor på ett år. Genom noggrann planering och med hjälp av digitala kartor kan vi göra resorna så effektiva som möjligt och låta samma arbetslag besöka alla inom samma område. Istället för att tillbringa onödig tid i en bil eller på en cykel, kan de ägna tiden åt våra brukare. Dessutom sparar vi både miljön och pengar, säger Naida Mahmutovic.

 

Allt fler behöver hjälp i hemmet

 

Med hjälp av digital teknik är det möjligt att få en helt annan överblick än tidigare.

 

- Brukarna är ju inte en fast grupp, utan det kommer hela tiden till nya medan tidigare brukare faller ifrån. Det gör att planeringen alltid måste hållas uppdaterad, säger Naida Mahmutovic.

 

Antalet brukare blir också allt fler i takt med att människor blir äldre och väljer att bo kvar hemma längre.

Naida Mahmutovic ägnar mycket tid åt att studera befolkningsstatistik och prognoser om framtida flyttmönster. För att kunna ha framförhållning och planera för framtidens hemvård är det viktigt att ha koll på till exempel var flest äldre förvänts att bo i framtiden.

 

 

Unik bakgrund

Det som gör projektet i Eslöv så framgångsrikt är Naida Mahmutovic bakgrund som ger henne en unik förståelse för såväl människor som tekniken bakom effektiv planering.

 

- Jag har ju själv jobbat inom vården och behärskar även digitala system. Att bara sitta vid en dator och titta på statistik och siffror är inte nog. Det är viktigt att förstå att det handlar om människor, både våra brukare och kommunens anställda. Först då får vi rätt perspektiv när vi planerar, säger Naida Mahmutovic.

 

Hon är glad och stolt över att utses till årets nyskapare i Eslövs kommun.

- Otroligt roligt! Jag älskar mitt jobb och jag älskar mina chefer som alltid bara sporrat och stöttat mig, säger Naida Mahmutovic.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.