SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK OCH IT                                                                                                                              Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

 

E-post-attackerna mer utdragna än många tror – så skyddar du ditt företag

 

E-post-attackerna mer utdragna än många tror – så skyddar du ditt företag

 

En ny rapport från IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks och forskare från University of California, Berkeley beskriver hur företags e-postsäkerhet, cyberkriminellas beteende och de metoder som används vid olika angrepp bildar ett eget ekosystem. Rapporten visar bland annat att var tredje stulet e-postkonto används av hackare i över en vecka.

 

Forskarna har granskat 159 e-postkonton i 111 organisationer, med fokus på hur cyberkriminella tar kontroll över konton, hur länge de har tillgång och hur de stjäl värdefull information på vägen.

 

– Cyberbrottslingar blir mer och mer försåtliga och hittar ständigt nya sätt att dölja hur man kontrollerar företagens e-postkonton. På så sätt kan de maximera den ekonomiska vinningen, oavsett om det innebär att sälja inloggningsuppgifter, utöva utpressning eller något helt annat. Ju mer vi vet om deras beteende, desto bättre möjligheter har företag att skydda sig och motstå angrepp, säger Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

 

Enligt rapporten har trettiotre procent av de undersökta e-postkontona missbrukats av hackare under allt från en vecka till en månad. Fyra procent har missbrukats i mer än en månad.

 

– Även om rapporten visar att hackare har tillgång till mer än vart tredje e-postkonto i över en vecka betyder det inte nödvändigtvis att de missbrukar kontot för att skicka phishing-meddelanden till andra. Däremot är det oroväckande eftersom det visar hur mycket tid de har att samla in information och data som de sedan kan använda för utpressning, fortsätter Peter Gustafsson.

 

Fyra områden där företag behöver förbättra säkerhetsarbetet


Rapporten lyfter fram fyra områden där företag måste bli bättre på att skydda sig mot e-postattacker. Den visar även hur viktigt det är att inte bara förlita sig på teknik utan att man också utbildar och tränar sina anställda.

  • Automation och AI-baserat stöd för upptäckt av stulna konton
  • Övervakning och rapportering
  • Utbildning och träning av anställda
  • Lösenordshantering
 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik och IT

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.