SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

En av tio bostäder är ute på repris

 

 

 

När semestrarna är slut får bostadsmarknaden ny fart efter en lugnare sommar. Fler objekt läggs ut till försäljning och efterfrågan ökar. Nya siffror från bostadssajten Booli visar att drygt 13% av lägenheterna till salu har varit ute till försäljning tidigare. 

 

Bostadssajten Booli har tittat på hur stor andel av bostadsannonserna till salu som är återpublicerade i augusti åren 2015 till och med 2019. Statistiken visar att mer än var tionde lägenhetsannons har försökt säljas tidigare. 

 

- Vi har ett högt utbud av bostäder till salu, men den uppmärksamme känner nog igen många av annonserna från i våras. Många som försökt sälja sin bostad men inte fått ett bud som levde upp till förväntningarna gör nu ett nytt försök, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Andelen återpublicerade lägenheter ligger i linje med augusti förra året i alla tre storstäder. På villamarknaden är andelen återpublicerade annonser lägre än för ett år sedan i både Stockholm, Malmö och riket.

 

Andelen återpublicerade annonser i augusti 2019

Område Lägenheter Villor
Göteborg 14,9% 11,7%
Malmö 10,4% 5,8%
Stockholm 14,1% 13,1%
Sverige 13,6% 11%

 

- Många drar sig för att sänka priset på sin bostad, det handlar ju om så pass mycket pengar. Och eftersom det blivit vanligare att sälja innan man köper nytt kan den som inte har bråttom istället för att sänka priset ta bort annonsen från marknaden och prova på nytt senare - vilket vi ser resultatet av nu, säger Matilda Adelborg.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.