SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Covid-19 i Dalarna

 

Region Dalarna publicerar varje vardag efter klockan 14:00 en lägesrapport om den aktuella covid-19-situationen i länet på vår officiella webbplats regiondalarna.se. 

 

Intervjutidertider för media

 

Mediebevakningen med anledning av covid-19 är mycket omfattande. För att kunna hantera alla de intervjuförfrågningar som inkommer dagligen så inför Region Dalarna nu fasta intervjutider för att skapa en hållbar arbetssituation för alla parter. Vi hoppas på visad förståelse från media.

 

Vardagar klockan 15:00-16:00 finns Anders Lindblom, smittskyddsläkare Region Dalarna, och Lotta Olmarken Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Dalarna, tillgängliga för att svara på frågor från media gällande covid-19.

Anders Lindholm, smittskyddsläkare: 070-670 20 45
Lotta Olmarken Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör: 073-901 54 34

 

Region Dalarna mobiliserar för ökad intensivvårdskapacitet

 

Region Dalarna ställer nu om resurserna för att kunna skala upp intensivvårdskapaciteten för att vid behov kunna vårda fler allvarligt sjuka patienter med covid-19. Planen är att skala upp stegvis utifrån de behov som uppstår.

 

– Vi arbetar successivt för att förbereda och genomföra detta. Vi kommer inledningsvis att vårda covid-19 patienterna i Falun, först i ett senare skede kan det bli aktuellt också i Mora, säger Helena Björkman, divisionschef kirurgi.

 

Utrustning och lokaler finns för att skapa ytterligare vårdplatser där behov av intensivvård med andningsstöd och andra insatser kan tillgodoses. Utöver IVA-platser finns också kapacitet till sjukhusvård på andra vårdavdelningar, i första hand infektionsavdelningen men även andra avdelningar förbereds för vård av patienter med covid-19.

 

– Vi arbetar efter en plan. Det finns ett stort engagemang och flexibilitet hos alla våra medarbetare för att hitta lösningar och klara av situationen, säger Helena Björkman.

 

Stort gensvar på efterlysning av extra vårdpersonal

 

Region Dalarnas annonsering efter vårdpersonal som kan jobba extra inom vården har på några dagar resulterat i närmare 400 intresseanmälningar. Undersköterskor och sjuksköterskor samt läkare, läkarstuderande och några övriga yrkeskategorier har hört av sig.

 

– Vi är så tacksamma för all respons vi hittills fått. Det är dels personer som redan är anställda och jobbar men som kan tänka sig jobba mer, men också pensionärer, personer med anställningar inom andra branscher och arbetsgivare samt några arbetssökande och studerande, säger Stina Danielsson, chef kompetensförsörjning Region Dalarna.

 

– Utbildning har vi inte diskuterat för dessa personer i dagsläget. De kommer självklart att genomgå introduktion innan de kommer ut i jobb.

Efterlysningen publicerades på Region Dalarnas officiella Facebook-sida den 20 mars, samt på vår webbplats:

 

 https://www.regiondalarna.se/jobb/jobba-hos-oss/vi-soker-dig-som-kan-jobba-extra-inom-varden/?fbclid=IwAR3FvJlJeyItaA6ff8CfvB5CxF6M14JDeQTxUhfCS909bVFO3QbiKc_2B5Y

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.