SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

Covid-19 i Dalarna

 

Region Dalarna publicerar varje vardag efter klockan 14:00 en lägesrapport om den aktuella covid-19-situationen i länet på vår officiella webbplats regiondalarna.se. 

 

Intervjutidertider för media

 

Mediebevakningen med anledning av covid-19 är mycket omfattande. För att kunna hantera alla de intervjuförfrågningar som inkommer dagligen så inför Region Dalarna nu fasta intervjutider för att skapa en hållbar arbetssituation för alla parter. Vi hoppas på visad förståelse från media.

 

Vardagar klockan 15:00-16:00 finns Anders Lindblom, smittskyddsläkare Region Dalarna, och Lotta Olmarken Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Dalarna, tillgängliga för att svara på frågor från media gällande covid-19.

Anders Lindholm, smittskyddsläkare: 070-670 20 45
Lotta Olmarken Ingler, hälso- och sjukvårdsdirektör: 073-901 54 34

 

Region Dalarna mobiliserar för ökad intensivvårdskapacitet

 

Region Dalarna ställer nu om resurserna för att kunna skala upp intensivvårdskapaciteten för att vid behov kunna vårda fler allvarligt sjuka patienter med covid-19. Planen är att skala upp stegvis utifrån de behov som uppstår.

 

– Vi arbetar successivt för att förbereda och genomföra detta. Vi kommer inledningsvis att vårda covid-19 patienterna i Falun, först i ett senare skede kan det bli aktuellt också i Mora, säger Helena Björkman, divisionschef kirurgi.

 

Utrustning och lokaler finns för att skapa ytterligare vårdplatser där behov av intensivvård med andningsstöd och andra insatser kan tillgodoses. Utöver IVA-platser finns också kapacitet till sjukhusvård på andra vårdavdelningar, i första hand infektionsavdelningen men även andra avdelningar förbereds för vård av patienter med covid-19.

 

– Vi arbetar efter en plan. Det finns ett stort engagemang och flexibilitet hos alla våra medarbetare för att hitta lösningar och klara av situationen, säger Helena Björkman.

 

Stort gensvar på efterlysning av extra vårdpersonal

 

Region Dalarnas annonsering efter vårdpersonal som kan jobba extra inom vården har på några dagar resulterat i närmare 400 intresseanmälningar. Undersköterskor och sjuksköterskor samt läkare, läkarstuderande och några övriga yrkeskategorier har hört av sig.

 

– Vi är så tacksamma för all respons vi hittills fått. Det är dels personer som redan är anställda och jobbar men som kan tänka sig jobba mer, men också pensionärer, personer med anställningar inom andra branscher och arbetsgivare samt några arbetssökande och studerande, säger Stina Danielsson, chef kompetensförsörjning Region Dalarna.

 

– Utbildning har vi inte diskuterat för dessa personer i dagsläget. De kommer självklart att genomgå introduktion innan de kommer ut i jobb.

Efterlysningen publicerades på Region Dalarnas officiella Facebook-sida den 20 mars, samt på vår webbplats:

 

 https://www.regiondalarna.se/jobb/jobba-hos-oss/vi-soker-dig-som-kan-jobba-extra-inom-varden/?fbclid=IwAR3FvJlJeyItaA6ff8CfvB5CxF6M14JDeQTxUhfCS909bVFO3QbiKc_2B5Y

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

östersund front

 

borgholm front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.