SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                    FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

              

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER EKONOMI                                                                                           Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease                                    

        

 

Tre av tio småföretagare struntar i coronastöd – trots behov

 

Tre av tio småföretagare struntar i coronastöd – trots behov

 

 

Tre av tio småföretagare som behöver stöd på grund av coronakrisen avstår ändå från att ansöka om det, visar en ny undersökning från Visma. En vanlig orsak är att alla företagsformer inte omfattas av regeringens krispaket.

 

– Att många småföretagare inte bryr sig om att söka stöd trots att de behöver visar att krisåtgärderna inte har varit anpassade till deras verklighet. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag, men tyvärr stängs många små företag ute från de flesta stödpaketen, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

 

 

"För att säkra sysselsättning och välfärd måste staten lyfta bort fler akuta kostnader, även från småföretagen. På längre sikt gäller det att stärka den ekonomiska grundtryggheten för småföretagare och underlätta snabb omställning för alla vars verksamhet slås ut av coronapandemin"Vismas undersökning visar att åtta av tio småföretagare, 78 procent, inte har ansökt om något av de stöd som regeringen har sjösatt under den pågående coronakrisen.

Bland dessa uppger tre av tio, 28 procent, att de behöver stöd men ändå har avstått från att ansöka om någon del av krisåtgärderna. Orsakerna varierar:

  • 9 procent har avstått för att de inte omfattas på grund av företagsform.
  • 7 procent för att de inte omfattas av andra skäl än företagsform.
  • 6 procent för att de bedömer att det stöd de kan få är för litet för att motivera en ansökan.
  • 6 procent för att de saknar tillräcklig kännedom om åtgärderna.

Dessutom uppger en mindre andel i undersökningen att de har ansökt, men nekats stöd. Företagare som driver enskild firma omfattas inte av stora delar av stödpaketen.

– För att säkra sysselsättning och välfärd måste staten lyfta bort fler akuta kostnader, även från småföretagen. På längre sikt gäller det att stärka den ekonomiska grundtryggheten för småföretagare och underlätta snabb omställning för alla vars verksamhet slås ut av coronapandemin, säger Boo Gunnarson.

I Sverige finns en omkring en miljon företag, varav den överväldigande majoriteten är små bolag med upp till nio anställda. I Vismas undersökning uppger varannan småföretagare, 50 procent, att de påverkas negativt av coronakrisen.

 

Källa: Visma

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Ekonomi

 

 

'__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.