SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Coronapassportkliniker för utlandsresenärer

Coronapassportkliniker för utlandsresenärer

 

Coronapassport nu även i Karlstad och Kalmar

 

Nya kliniker att ansluta till tjänsten www.coronapassport.se, som ska underlätta internationellt resande och hanteras av Tataa Biocenter, är Kalmar vaccination, Privatläkare Evangelos Lolis i Karlstad och Långedrags Sjuksköterskemottagning i Göteborg.

 

Flera länder kräver negativt test för SARS-CoV-2 för inresa, men reglerna är inte enhetliga, och kan ändras med kort varsel. Resandet blir utmanande och förenat med risken att inte komma fram, eller hamna i karantän.

 

På www.coronapassport.se når man enkelt till den uppdaterade information, land för land, som finns hos UD. Under ”Hitta din klinik” finns uppgifter om vårdgivare som erbjuder test för aktiv infektion och utfärdar intyg enligt de krav som respektive land ställer.

Prov för aktiv infektion tas med näs- eller halssvabbning av medicinsk personal, varefter det transporteras för analys hos Tataa Biocenter i Göteborg. Svar rapporteras till vårdgivaren samma dag eller senast dagen därpå. Vårdgivaren rapporterar till Folkhälsomyndigheten och, vid negativt testsvar, utfärdar friskhetsintyg.

 

Testet är framförallt för resenärer, men kan även passa individer som önskar träffa personer som tillhör riskgrupper och vill förvissa sig om smittfrihet, och semesterfirare som ska återvända till arbetet. Den som är sjuk ska vända sig till 1177 Vårdguiden och till vården.

 

Anslutna vårdgivare till www.coronapassport.se är Hedda Care, Quality Care Europe, Mobil@Doktorn och Vårdkuriren i Stockholm, Gendoktorn, MKCare och Resecentrum vaccinationer i Uppsala, Sjuksköterskemottagningen i Västerås, Aros Vaccin i Eskilstuna, S2 Medical i Linköping, Gendoktorn Medicinsk Service, Hedda Care, Hagakliniken, iDr Medical, Askimskliniken, Götabergshälsan, Läkarhälsan privatvård, Vårdcentralen Citysjukhuset, pe3 Företagshälsa, Långedrags Sjuksköterskemottagning och Cleopatra Medical Center i Göteborg, Kalmar vaccination, Privatläkare Evangelos Lolis i Karlstad. Hedda Care, iDr Medical och Gendoktorn i Malmö, Gendoktorn och iDr Medical i Lund, Gendoktorn i Helsingborg, Carballos Klinic i Nacka och Nässjö, Gendoktorn och Express Care i Borås och Express Care i Alingsås.

 

Tataa Biocenter AB, ett ackrediterat laboratorium i Göteborg, var den 3 februari bland de första i Europa att erbjuda test för SARS-CoV-2 i samarbete med MLS-laboratoriet vid Saint James Hospital på Malta. Den 31 mars CE-IVD-registrerades TATAA SARS-CoV-2 Detection kit, vilket gav Tataa Biocenter möjlighet att analysera även i Sverige. Tataa bidrar till den offentliga testningen i Västra Götalandsregionen och ligger bakom plattformen www.coronapassport.se för privat testning i Sverige.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

upp front

 

vilhelmina

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

varberg front

 

upplands-bro front

 

eda front

 

karlskrona front

 

örebro front

 

botkyrka front

 

askersund front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

östhammar front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.