SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 huge

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Mäklarsamfundet välkomnar coronaåtgärder men efterlyser mer

 

 

Mäklarsamfundet välkomnar Finansinspektionens beslut att lätta på amorteringskravet för låntagare. Samtidigt behövs fler och mer omfattande åtgärder för att minimera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset för såväl fastighetsmäklare som privatpersoner.

 

- Det är välkommet att Finansinspektionen gör det möjligt för banker att tillfälligt minska eller pausa amorteringar. Det kan underlätta för många hushåll som drabbas av coronautbrottet. Nu behöver regeringen vidta ytterligare åtgärder för att undvika allvarliga ekonomiska konsekvenser för både fastighetsmäklare och de privatpersoner som ska köpa och sälja sina bostäder, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

Mäklarsamfundet uppmanar regeringen att snarast vidta följande åtgärder:

  • Möjliggör digital signering av köpehandlingar
  • Korttidspermitteringar även för företag utan anställda
  • Slopa skatt på uppskov av reavinst vid bostadsförsäljning

- Regeringen behöver visa handlingskraft för att minimera de ekonomiska konsekvenserna på fastighetsmarknaden. Digitala signeringar av köpehandlingar skulle göra många affärer lättare att genomföra. Det är en åtgärd som borde kunna vidtas relativt omgående, säger Björn Wellhagen.

 

Digital signering av köpehandlingar

 

Regeringen bör skyndsamt och tillfälligt godkänna digitala signeringar av köpehandlingar vid fastighetsaffärer. Det är nödvändigt att affärer kan genomföras även i en situation då köpare och säljares rörelsefrihet kan vara begränsad på grund av coronaviruset. Digital signering skulle underlätta många affärer. Inte minst affärer med utländska köpare om gränserna mellan länderna inte är öppna, och affärer där den ena eller båda parterna är sjuka och satta i karantän. På sikt går det här i linje med en digitalisering av branschens arbetssätt.

 

Korttidspermitteringar även för företag utan anställda

 

Regeringens besked att ta tre fjärdedelar av kostnaden för personal som går ner i arbetstid är välkommet. Dock bör stödet även omfatta småföretag (aktiebolag) utan anställda. Det är oerhört viktigt att även småföretagen får hjälp att klara sig ur eventuella ekonomiska svårigheter.

 

Slopad skatt på uppskov av vinst

 

Regeringen bör slopa den skatt på 0,5 procent som i dag betalas på uppskov av fastigheter som sålts med vinst. Mäklarsamfundet anser att skatten bör slopas permanent, eller åtminstone tillfälligt med tanke på coronaviruset.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.