SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

 

Chasing Dory tar dig med på äventyr under ytan

 

 

Någonsin undrat hur det ser ut längre ned under ytan än du själv vågar dyka? Med den nya lättanvända lilla undervattensdrönaren Dory från Chasing-Innovation kan du enkelt ta reda på det!

 

Den uppskattade undervattensdrönaren Gladius Mini får ett lillasyskon – den kompakta och mer portabla lilla Chasing Dory, designad lika mycket för nöje som för nytta. Utrustad med en kamera som spelar in video i full-HD (1080p), ljuskänslig optik, inbyggda LED-lampor och kapacitet att dyka ned till 15 meter, är det här rätt pryl för dig som saknar dykcertifikat men ändå vill kunna uppleva och dokumentera vad som pågår under vattenytan. Dory är också idealisk för båtklubbar och båtägare som behöver kunna inspektera hamnar, bryggor och båtskrov utan att kostnaden skjuter iväg.

 

Styrs enkelt med mobilen

 

Chasing Dory väger endast 1,3 kg och är enkel att använda. Den styrs med en app i användarens mobiltelefon och visar vad drönarens kamera ser i realtid. Det går till och med att dela upp hanteringen på två telefoner, så att en användare styr drönaren medan en annan sköter kameran! Bild- och styrsignalerna levereras trådlöst med hjälp av WiFi mellan mobilen och en flytande signalboj, som i sin tur håller kontakt med Dory via en 15 meter lång, tålig kabel. Bojen fungerar även som lagringsstation för videofilerna och har dessutom inbyggd GPS som registrerar drönarens position och larmar om den försvinner ur sikte.

 

Fem propellrar kontrollerar Dorys rörelser i vattnet; två används för framåtdrift/styrning i sidled och tre för att justera dykdjup och dykvinkel. Propelleruppsättningen och en särskild funktion i den smarta programvaran gör att man kan låsa drönaren i +/- 45 graders vinkel. På så vis kan man låta kameran förbli riktad nedåt mot botten eller uppåt mot ett fartygsskrov medan den rör sig. Dory har även ett djuplås så att den kan ställas in att hovra stabilt på ett bestämt dykdjup.

 

Den speciella Chasing Dory appen finns för både iOS och Android. Bland finesserna finns 19 inbyggda filter för olika bildeffekter och möjlighet att dela med sig av upplevelsen till sociala medier.

Drönaren levereras med ett praktiskt skyddsfodral och i tillbehörssortimentet finns också en skräddarsydd, bekväm ryggsäck för transport och förvaring.

 

Sammanfattning viktiga egenskaper

  • Lättanvänd undervattensdrönare med dykdjup ned till 15 meter
  • Styrs trådlöst via app i mobilen
  • Kamera som filmar i full-HD (1080p). Utrustad med ljusstarkt objektiv (f/1.6)
  • Dubbla frontmonterade LED-lampor, en på var sida om kameran
  • Flytande signalboj med WiFi-anslutning och GPS
  • Djuplås och ställbar lutning i +/- 45 grader för filmning uppåt eller nedåt
  • Batteri som räcker för 1 timmes användning (laddtid ca 2 timmar)
  • Vikt endast 1,3 kg


Om Chasing-Innovation

Det kinesiska teknikföretaget Chasing-Innovation är specialinriktat på att ta fram undervattensdrönare och tillhörande lösningar. Företaget grundades 2016 av ledare och utvecklare från Huawei, LG och CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation) och har sitt huvudkontor i Shenzhen, med filialer i Peking, Kunming och Chengdu. Ambitionen är att tillhandahålla de bästa och mest användarvänliga produkterna inom detta område och tack vare medarbetarnas långa erfarenhet och innovationsförmåga har Chasing-Innovations undervattensdrönare snabbt blivit mycket uppskattade av både konsumenter och företagsanvändare.

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.