SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                 
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

                     

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER TRANSPORT                                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Billigare att resa med buss eller tåg än med flyg

 

Att resa med buss eller tåg är överlag billigare än att ta flyget. Och det lönar sig för konsumenter att vara noggranna - priset kan skilja flera hundra procent. Det visar Konsument Göteborgs prisundersökning av buss-, tåg- och flygresor tur och retur mellan Göteborg och Stockholm.

 

Konsument Göteborg har under tio veckor undersökt vad det kostar att åka tur och retur mellan centrala Göteborg och centrala Stockholm med tåg, buss eller flyg. Undersökningen, som omfattar både helgresor och resor över dagen, visar att det överlag är billigare att resa med buss eller tåg än att ta flyget - oavsett om du bokar långt i förväg eller nära inpå avresedatum.

I undersökningen jämförs priser från två olika operatörer eller resesajter för varje färdmedel. För alla resor jämförs dessutom priset utifrån hur långt i förväg du bokar resan.

 

— Priset för en resa tur och retur mellan Göteborg och Stockholm varierade mellan 358 kronor och 2809 kronor. Det en väldigt stor skillnad och det lönar sig för konsumenterna att jämföra priser, säger Louise Ek, konsumentrådgivare på Konsument Göteborg.

Svårt att få en överblick

Undersökningen visar också att priser för liknande resor kan variera beroende på vilken operatör du bokar genom och vilka datum du reser. Framförallt när det gäller tågresor är det svårt att överblicka prissättningen, och ibland kan några minuters skillnad i avgångstid betyda flera hundra kronor i prisskillnad eller flera timmar i restid. Någonting som gör det svårare för konsumenterna att göra bra val, menar Louise Ek.

 

— Kostnad, restid eller vad som är bäst för miljön är avgörande faktorer för många. Oavsett vad som är viktigast för dig är det bra att försöka titta på helheten. Om du till exempel reser med flyg behöver du ta dig till och från flygplatsen, vilket innebär att den sammanlagda restiden mellan städernas centrala delar blir längre än den timme det tar att flyga. Dessutom tillkommer då oftast kostnader för flygbuss, taxi eller annat färdmedel till din resa.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Transport

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.