SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                 
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

                     

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER TRANSPORT                                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Majoriteten av bilisterna kör med budgetdäck

 

Här visar ABS Wheels ett AO märkt däck som är avsedd för Audi.

 

En färsk undersökning från ABS Wheels visar att budgetdäcken köps betydligt mer än premium. Däckpanelen som samlat in 40,000 svar visar att majoriteten av bilisterna köper budget, den största anledningen är priset.

 

Däcktillverkarna säljer enorma partier till bilindustrin vilket gör att alla bilar som rullar ut för första gången har lyxmärken. Vad gör bilägaren efter några år när det är dags för nya däck? Denna fråga låg till grund för ABS Wheels analys.

 

-Det är ett känt faktum att märkesdäcken säljs mer tack vare biltillverkarnas krav på OE, det många inte vet är att denna siffra endast rör dom däcken som rullar ut på nya bilar, mäter man däremot bilister som ägt bilen ett par år så är det endast ytterst få som väljer att fortsätta med premium säger ABS Wheels VD, Andie Lahdo

 

Trots att premium anses vara säkrare så väljer svenskarna att åka omkring med de billigare alternativen. Oftast asiatiska märken enligt undersökningen.

-Ansvaret ligger hos däckverkstäderna som fokuserar på att kränga däck där man har högre vinstmarginal, istället för att följa biltillverkarens rekommendationer på hastighetsindex, belastningsindex och bilmärkesmärkning. Vi är lika skyldiga som alla andra dock är det ingen som vågar ta upp ämnet avslutar Andie.

 

Dessa budgetmärken väljer svenskarna mest:

 

Sailun Tyres: Ett kinesiskt däck som säljer till i stort sett hela världen. I Sverige är det mer än 200 däckverkstäder som säljer däcket. Enligt däckpanelen är det här däcket populärast bland budgetsektionen.

 

Achilles Radial: Indonesiskt märke som vuxit enormt mycket på kort tid, gjort sig kända för att bland annat lyckats etablera ett samarbete med fotbollslaget manchester city. Säljs av mer än 500 verkstäder i Sverige.

Andra populära alternativ enligt undersökningen är Mazzini, Maxtrek, Nankang och Triangle.

 

Bra att veta:

 

Undersökningen gjordes mellan perioden 2020-01-10 – 2020-02-04. Syftet med undersökningen var att ta reda på varför bilisterna väljer billigare alternativ.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Transport

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.