SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                 
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

                     

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

 

 

 

 

| NYHETER TRANSPORT                                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Här är länderna som är bäst för bilsemestern – och sämst

biksem

 

Jämförelse av några av de populäraste bilresemålen i Europa 2019

 

”Gretaeffekten” har gjort att allt fler svenskar väljer bort flyget. Det har bland annat lett till ett uppsving för bilsemestern. Nu har Carglass® undersökt vilka resmål som är billigast och säkrats att ta bilen till i sommar – bäst betyg får Tyskland medan man bör se upp med Spanien och Italien.

 

Europas överlägset farligaste vägar ligger i Ryssland. De säkraste vägarna ligger i Norge och Schweiz med Sverige på en tätt efterföljande andraplats, enligt en rapport från WHO förra året.

Bland de mest populära resmålen märker Tyskland, Spanien och Danmark ut sig som säkrast strax före Italien och Frankrike – även om det i praktiken skiljer sig relativt lite mellan länderna.

– Vi har dock sett en rejäl ökning av antalet bilglasskador, som till exempel kan orsakas vid bilinbrott, rapporterade av svenska bilister i Spanien de senaste åren. Det är en oroande utveckling som kan vara bra att vara medveten om, säger John Bernfell, marknadschef, Carglass®.

 

Tyskland bäst för ekonomin


Bensinen är något billigare i Tyskland än i Sverige och till skillnad från Frankrike, Italien och Spanien finns det inga vägtullar.

Även fortkörningsböterna i Tyskland är något lägre än i länderna runt Medelhavet. Om du råkar köra 20 km/h över hastighetsbegränsningen kostar det cirka 50 euro i Tyskland. Motsvarande överträdelse i de andra länderna kostar för det mesta det dubbla.

– Vi uppmanar såklart alla att hålla sig inom hastighetsbegränsningen men kanske lite extra mycket i Danmark. Där kan böterna bli väldigt höga och bli en tråkig utgift i semesterkassan, säger John Bernfell.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Transport

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.