SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 huge

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

Här är kommunerna i Stockholm med bäst läge för bostadsklipp

 

 

Prisbilden på bostadsmarknaden har stabiliserats och sakteliga ökat den senaste tiden. Men var i länet har utvecklingen egentligen varit mest fördelaktig de senaste tolv månaderna för den som ska köpa?  Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt bostadspriserna och i vilka kommuner ökningen skett i lägst takt. Det visar sig att Tyresö toppar listan, tätt följt av Sollentuna. Där har priserna på bostadsrätter gått ner 8 respektive 5 procent. På villasidan är det istället i Nynäshamns kommun som priserna gått ner mest, med 8 procent.

 

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik analyserat var i Stockholms län priserna på bostäder gjort den lägsta ökningen det senaste året. För bostadsrätter så är det i Tyresö som utvecklingen varit svalast, där har priserna gått ner med 8 procent. Därmed får du i snitt betala strax över 34 700 kronor per kvadratmeter i kommunen. Sollentuna, Ekerö och Nacka är tre andra kommuner som också har haft ett lugnare utvecklingstempo, där priserna gått ner med 5 procent. Stockholms kommun har däremot legat still sedan samma period förra året. När det kommer till villor är det i Nynäshamn, följt av Vaxholm och Vallentuna i vilka priserna haft lägst utveckling. Där har priserna sjunkit med 8 respektive 6 och 5 procent.

 

– Marknaden har varit stabil och välmående det senaste året, varken några höga toppar eller djupa dalar. Det stabila priset kan också ha gjort att något fler haft möjlighet att söka bostad mer centralt än de tidigare haft möjlighet till. Vilket skulle kunna förklara att priserna främst sjunkit i kranskommunerna. På det stora hela handlar det dock främst om små procentuella skillnader, säger Angelica Hermanssonfastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen.

 

– Just nu ser vi hur trycket är stort efter sommaren. Budgivningar med flertalet deltagare, många förhandsvisningar och objekt till försäljning. Augusti är en månad med hög omsättning bostäder och tempot hittills har varit mer intensivt än under det senaste året som varit stadigt. Jag tror dock att marknaden lär fortsätta i en stabil takt med en ökning under hösten. Stockholm är som alltid attraktivt men uppsvinget lär märkas främst i de mer centrala kranskommunerna som Sundbyberg, Solna och Huddinge, säger Angelica Hermanssonfastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen.

 

Långt ifrån alla kommuner har dock haft en nedåtgående utveckling det senaste året. I skärgårdskommunerna Österåker och Värmdö har priserna på villor ökat med 1 respektive 2 procent. I Värmdö kostar en villa i genomsnitt drygt 5 miljoner kronor och i Österåker får du i snitt ge 4,3 miljoner. Störst ökning har dock skett i Nykvarn, med 4 procent. Nykvarn placerar sig också i topp på bostadsrättssidan med en 2 procentig uppgång. Bäst utveckling har Sundbybergs kommun haft med 3 procent.

 

Topp 10: Här har bostadsrättspriserna stigit minst det senaste året


1. Tyresö kommun                          – 8 %
2. Sollentuna kommun                   – 5 %
3. Ekerö kommun                           – 5 %
4. Nacka kommun                          – 5 %
5. Järfälla kommun                        – 4 %
6. Nynäshamns kommun               – 4 %
7. Upplands Väsby kommun          – 4 %
8. Upplands-Bro kommun              – 4 %
9. Vaxholms kommun                      –3 %
10. Vallentuna kommun                  – 3 %

 

Topp 10: Här har villapriserna stigit minst det senaste året


1. Nynäshamns kommun              – 8 %
2. Vaxholms kommun                   – 6 %
3. Vallentuna kommun                  – 5 %
4. Österåkers kommun                 – 5 %
5. Nacka kommun                        – 5 %
6. Järfälla kommun                       – 4 %
7. Botkyrka kommun                    – 4 %
8. Upplands Väsby kommun        – 4 %
9. Danderyds kommun                 – 4 %
10. Haninge kommun                   – 4 %

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.