SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Världens bästa arbetsplatser 2019 korade – hela listan

 

Great Place to Work utser Cisco till världens bästa arbetsplats 2019

 

Det handlar inte om pingisbord, frukostar eller konferensresor. Det handlar inte heller om generösa bonusar, tjusiga titlar eller skrytprojekt. Nej, när det kommer till engagemang och en framgångsrik arbetsplatskultur handlar det om tillit. Det visar listan över världens bästa arbetsplatser, som släppts av Great Place to Work.

 

12 miljoner medarbetare säger sitt: tillit viktigast

För nionde året i rad har Great Place to Work tillsammans med Fortune listat världens bästa arbetsplatser baserat på medarbetarnas egna upplevelser. I år deltog över 8 000 organisationer, vilket representerar röster från fler än 12 miljoner medarbetare världen över.

På årets lista över världens 25 bästa arbetsplatser finns det en bred variation av branscher. Allt från teknikföretag och finansföretag till godistillverkare och hotellkedjor. Men en sak har alla företag på världslistan gemensamt: innanför väggarna finns en kultur som bygger på tillit, stolthet och gemenskap.

 

- I över 30 år har Great Place to Work studerat arbetsplatser och vår studie, som är världens största i sitt slag, visar att det är tillit till ledarskap som påverkar en medarbetares engagemang på arbetsplatsen. Det är inte ersättning och förmånspaketet som avgör hur bra en medarbetare presterar utan intern stolthet, tillit till sina ledare och kamratskap mellan kollegor. Det är något vi även ser tydligt i praktiken ute hos våra kunder: en lönsam verksamheten är en direkt följd av medarbetarengagemang, säger Maria Grudén, vd för Great Place to Work i Sverige.

 

Varannan missnöjd på sitt jobb

Listan släpps tillsammans med en global pulsundersökning, som har undersökt trivseln bland 9 000 medarbetare i 23 länder. Undersökningen visar att 46 procent av deltagarna inte arbetar på en arbetsplats som präglas av en framgångsrik arbetsplatskultur.

Fördelarna med att arbeta för en framgångsrik arbetsplatskultur framkommer också tydligt i undersökningen: världens bästa arbetsplatser präglas av en arbetsplatskultur där 86 procent av de anställda uppger att de tänker arbeta kvar länge, där 88 procent är villiga att anstränga sig extra mycket och där 86 procent uppger att de litar på samarbetet med sina kollegor.

 

Cisco världens bästa arbetsplats

För att kvala in till Världens Bästa Arbetsplatser måste organisationerna ha tagit sig till minst 5 av Great Place to Works 58 nationella listor över bästa arbetsplatser. För att ta sig till listan måste organisationerna också ha fler än 5 000 medarbetare över hela världen.

Högst upp på listan finns Cisco, som klättrar sju placeringar sedan förra året. De går om förra årets vinnare, Salesforce, som hamnar på en tredje plats.

 

Många vinnare verksamma i Sverige

Flera av de bästa arbetsplatserna har verksamhet i Sverige, däribland Workday och AbbVie. För Workday är det första gången de tar plats på listan:

- Vi på Workday är otroligt stolta och glada över att ha hamnat på listan över världens bästa arbetsplatser. Och det är tack vare våra anställdas bidrag till vår kultur, produkter och tjänster som vi får ett sådant här erkännande och möjligheten att hjälpa våra kunder att fortsätta sina egna ansträngningar för att vara bra arbetsplatser. I takt med att vi växer som företag arbetar vi hårt med att bevara vår kultur för att vara en arbetsplats där människor är glada över vad de gör, vem de får jobba med och den positiva inverkan de kan få i livet för kunder och samhällen runt om i världen, säger Mattias Bolander, Head of Nordics and Baltics på Workday.?


Topp 25: världens bästa arbetsplatser 2019

1. Cisco

2. Hilton

3. Salesforce

4. DHL Express

5. Mars, Incorporated

6. SAP SE

7. EY

8. Stryker Corporation

9. SAS

10. Workday

11. The Adecco Group

12. Roche

13. Mercado Libre

14. American Express

15. Adobe

16. AbbVie

17. Intuit, Inc

18. Admiral Group plc

19. Belcorp

20. Scotiabank

21. Atento

22. Natura

23. McDonald’s

24. Santander

25. AT&T/VRIO

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.