SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Ny ledning på Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Ny ledning på Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

 

I våras började Anna Thott som ny chef på Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning. Anna har tidigare bland annat jobbat som plan- och bygglovschef i Höganäs och stadsbyggnadschef i Landskrona. Ett av de första uppdragen blev att rekrytera en ny miljöchef till förvaltningen och sedan i början av augusti är Mikael Norén på plats.

Även Mikael har en gedigen bakgrund med trettio år i samhällets tjänst, främst som statligt anställd men han har även en del kommunal erfarenhet. Under hälften av tiden, cirka 15 år, har han haft en ledarroll med personalansvar.

Tar över efter ett år med tillförordnad chef

Det är ett år sedan den förra miljöchefen slutade. Under tiden har avdelningen letts av Lillian Fagerhus, som varit tillförordnad chef.

Bra dialog och en väl fungerande verksamhet

På frågan om hur Mikael vill att miljöavdelningen utvecklas svarar han:

– Det finns en väl fungerande verksamhet, men samhället ändras och vi ska se till att förändra det som behövs för att följa med i utvecklingen. Det finns alltid saker som kan bli bättre.

– Min förhoppning är att miljöavdelningen ska uppfattas som lätt att ha en dialog med, att vi är tillgängliga och tydliga, fortsätter han. Vår samlade kompetens ska tjäna medborgarna och ett hållbart samhälle.

Räddningstjänsten

Ett annat av Anna Thotts första uppdrag som samhällsbyggnadschef, blev att införliva räddningstjänsten i förvaltningen. Räddningstjänsten var tidigare organiserad under kommunledningsförvaltningen, men delades upp så att enheten för säkerhet fortfarande är kvar i kommunledningsförvaltningen medan den operativa räddningstjänsten nu ingår i samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ännu en rekrytering på gång

Anna Thott fick i dagarna ännu en rekrytering att göra till samhällsbyggnadsförvaltningen. Greger Ragnarsson, chef på avdelningen för bygglov och geodata, har sagt upp sig för att börja som samhällsbyggnadschef i Örkeljunga.

– Vi gratulerar förstås Greger och önskar honom lycka till på sin nya tjänst. Greger kommer att vara saknad. Han har varit ett stort stöd inom it och digitala frågor för förvaltningen som helhet. Han har dessutom bred kompetens och erfarenhet, berättar Anna Thott.

– Det tar ett tag innan vi kan gå igång med rekryteringen av en ersättare. Det ska läggas ett pussel internt för att ta reda på vem vi söker. Det händer så mycket i Trelleborg och det behöver vi ta hänsyn till och så behöver jag förstås prata med mina medarbetare, förklarar Anna.

 

Många stadsbyggnadsprojekt

 

Samtidigt som Anna Thott påbörjade sin tjänst i våras kom pandemiutbrottet med coronavirus. En del andra kommuner i Sverige har påverkats av pandemin, så att man bland annat fått permittera personal på sina planavdelningar. Så är det inte i Trelleborg. De stora stadsomvandlingsprojekten, som Kuststad 2025, Övre och stadsparkskvarteren och Västra sjöstaden löper på i oförminskad takt.

 

Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för räddningstjänst, kommunens planering, framtida byggande och miljö-, hälsoskydd samt naturvård i ett brett perspektiv. Förvaltningen består av räddningstjänsten, planavdelningen, avdelningen för bygglov och geodata och miljöavdelningen.

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

uppsala

 

gentekniknämnden

 

veo

 

autoliv front

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

hercules

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.