SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

BoKlok är först ut med nya bostäder på Telestadshöjden, Växjö

 

Översiktsillustration av det nya BoKlok-kvarteret på Telestadshöjden i Växjö

 

På Telestadshöjden i Växjö ska BoKlok bygga 67 bostadsrätter med planerad byggstart nu till hösten. Det nya kvarteret kommer bestå av 19 radhus, kedjehus & parhus samt 48 lägenheter fördelat på sex tvåvåningshus. Försäljningen kommer att starta i juni 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021.

 

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Telestadshöjden här i Växjö, med bostäder som vanliga människor har råd med. Att vara först ut att bygga är såklart kul, men också en utmaning. Vi hoppas, och ska göra allt vi kan, för att man ska förstå hur kvarteret och bostäderna kommer se ut när allt är klart, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

 

De nya bostäderna byggs alla som bostadsrätter, med en bostadsrättsförening för husen och en för lägenheterna. Husen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, med pris från 1 995 000 kr och med en månadsavgift på ca 4900 kr. Lägenheterna har ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priset för en tvårumslägenhet är från 1 195 000 kr med en månadsavgift på ca 3100 kr.

- Vi kan hålla våra låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger alla våra bostäder inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen och vår personal från väder och vind, säger Peter Johnson.

 

På Telestad, precis bredvid det redan befintliga bostadsområdet Vikaholm, kommer det nya området Telestadshöjden växa fram de närmsta åren. Förutom bostäder ska det byggas en helt ny skola F-9, och en grönstrukturplan finns för hela området där bland annat parker, aktivitetsytor och dagvattendammar ska anläggas och mycket skog bevaras. Här ska Boklok Alven med rad-, par- och kedjehus, samt BoKlok Pysslingen med lägenheter, ligga. Förutom närhet till naturen och sjöar finns skolor, universitetet och buss in till centrum i närområdet.

 

Med anledning av rådande virustider och för att förhindra spridningen av Covid-19 har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder bland annat att säljstarten av de nya bostäderna kommer att genomföras via en livesändning istället för att alla intresserade samlas fysiskt. I övrigt är allt som vanligt med den rättvisa turordningsdragningen som avgör i vilken ordning man får välja bostad. På detta sätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.