SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Illustration Arkitekterna Krook & Tjäder

Majorna växer när Wallenstam utvecklar Godhems backe

 

Det byggs nytt nedanför Godhemsberget i Majorna. Där man förr kunde se ett nedgånget gammalt slakthus finns idag en byggarbetsplats med skelettet av nya huskroppar. Här kommer snart 138 nya hyresrätter att växa fram.

 

Framtid med rötter i det förflutna

 

Projektet är en del av Bostad2021, en satsning på fler hyresrätter fram till 2021 inom Göteborgs stad. De nya fastigheterna kommer att innehålla mindre lägenheter och det är efter flerårig planering som Wallenstam nu satt spaden i marken.

 

– Vi kommer att ha ettor, 1.5:or samt tvåor i de nya husen, berättar Anna Landgren, projektutvecklare på Wallenstam. Dessutom har vi takterrasser på ett av husen. Två av husen får loftgångsbalkonger medan ett av husen får balkonger in mot gården. Idén med en takterrass är en fortsättning på den klassiska Majornagården men anpassat till ett trängre område. 


"Vi hade ett begränsat område att utnyttja eftersom vi bygger mellan två befintliga fastigheter. Vi hade plats för en gemensam gård utanför två av de tre huskropparna. Därför valde vi att bygga två takterrasser också" förklarar Peter Wiliö, projektledare på Wallenstam

 


Anna Landgren, Peter Wiliö och Hannes Andersson.

 

Den typiska Majorna-atmosfären med gemensamma ytor att samlas kring lever alltså kvar. Husens höjd kommer att variera mellan fem till sju våningar och målas i gröna nyanser som knyter an till flera andra hus i området. 

 

Extra miljöansträngning

 

Wallenstam jobbar mot högt satta miljömål och tillgodoser energibehovet med sin egen Wallenstam-modell byggd på en kombination av värmepumpar och fjärrvärme. Luft-vattenvärmepumparna överför värme till det vattenburna värmesystemet och producerar tappvarmvatten för husen. Fjärrvärme och värmeväxlare hjälper i sin tur till att understödja värmepumparna. Detta har visat sig miljövänligt och effektivt.


- Wikström har stor erfarenhet av att arbeta mot miljökrav och mål, berättar Peter Wiliö. Vi har arbetat nära varandra under hela processen, bland annat med målet att bygga i linje med miljöbyggnad silver. 

 

Med miljöbyggnad silver tar Wallenstam tydlig ställning för att optimera sina ansträngningar för en bättre miljö och hållbarare byggprocess.

 

Effektiva lösningar

 

Att bygga i en så pass trång miljö som den i Godhems backe medför sina utmaningar, inte bara logistiskt under byggnationen utan också med tanke på resultatet. Dagsljusinsläppet ska tillgodoses och tekniklösningarna ska få plats. Lösningen blev att förlägga värmeundercentral och fläktrum i källaren på hus 1 och sedan förbinda övriga byggnader via kulvertar. För att göra byggprocessen smidigare på den begränsade ytan har man valt prefabricerade väggar med färdigmonterade glasrutor för att snabbare få huskropparna monterade och täta inför annalkande höst och vinter. 

 

 

Med hela vägen 

Från första programhandling och vidare till bygghandling och produktion har Wikström funnits till hands.


- Det känns tryggt att ha en långsiktig partner som känner oss. Det underlättar väldigt mycket, bland annat då de känner vår Wallenstam-modell för energiförsörjningen så väl. Ett långsiktigt samarbete och specialkompetens på områden som exempelvis miljö gör att vi kan känna oss säkra i att det blir rätt från början, samtidigt som arbetet blir smidigt och målbilden tydlig för båda parter, berättar Anna Landgren.

 

Det första huset planeras stå klart för inflyttning vintern 2020 medan resterande huskroppar är inflyttningsklara något år senare.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

svepark

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.