SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Här bygger Riksbyggen ett helt kvarter precis intill det nya shoppingcentrumet i Kungälv.

Här bygger Riksbyggen ett helt kvarter precis intill det nya shoppingcentrumet i Kungälv.

 

Inflyttning snart klar i Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet i Kungälv

 

   

Nu har de sista flyttlasset gått till seniorbostadsrätterna i Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet i Kongahälla, Kungälv. Av bostadsrättsföreningens 46 lägenheter är 44 inflyttade och det nya projektet har bidragit till ökade flyttkedjor i Kungälv med omnejd.

 

– Majoriteten av de som flyttar till Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet bodde tidigare i en villa i utkanten eller i en kranskommun till Kungälv. Att bygga bostäder för seniorer är indirekt att även bygga för yngre målgrupper som får möjligheten att flytta till en villa, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

 

 

"Bland de nyinflyttade är det många som värdesätter sin fritid och för många har flytten inneburit att de har kommit närmare för att umgås med familj och vänner"

 

 

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Bonum Brf Blåregnet är det andra av fem bostadsrättsföreningar i Riksbyggens långsiktiga satsning om totalt cirka 320 nya bostäder i Kongahälla. Kvar i Bonum Brf Blåregnet är två inflyttningsklara lägenheter, en trea och en fyra, resten är sålda och inflyttade.

 

– De nyinflyttade ser fördelarna med ett nytt boende och prioriterar att bo nära centrum med alla bekvämligheter inom räckhåll, så som att kunna gå till matbutiker, shoppingcentrum, restauranger och resecentrum, berättar Charlotte Berndtsdotter.

 

Om Bonum seniorboende


Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

 

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

 

– Bland de nyinflyttade är det många som värdesätter sin fritid och för många har flytten inneburit att de har kommit närmare för att umgås med familj och vänner, säger Charlotte Berndtsdotter.

 

När det gäller kommande projekt i Kungälv så planerar Riksbyggen just nu för uppförandet av Brf Kaprifolen. Brf Kaprifolen kommer att ha Kungälvs högsta hus med 14 våningar och totalt rymma 99 bostadsrätter.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.