SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Visionsbild Bäckby. ETTELVA Arkitekter

Visionsbild Bäckby. ETTELVA Arkitekter

 

Startskott för Ikano Bostads 225 hyresrätter i Bäckby

 

Som sista byggherre ut var det Ikano Bostads tur att sätta spaden i marken i Bäckby. Det blev startskottet för Ikano Bostads två kvarter med cirka 225 kvadratsmarta hyresrätter.

 

- Nästa pusselbit läggs nu när det gäller utveckling av Bäckby Centrum. Att fler får sitt hem där, är en del i ett samarbete som Västerås stad har tillsammans med många aktörer för ett tryggare och säkrare Bäckby, säger Anders Teljebäck, ordförande i kommunstyrelsen.

 

 

"Nu är vi äntligen igång! För oss på Ikano Bostad är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang. Därför känns det otroligt roligt att vara med i satsningen på Bäckby och komplettera utbudet med våra kvadratsmarta hyresrätter och erfarenhet av socialt hållbarhetsarbete"

 

 

Utvecklingen av Bäckby har pågått sedan 2017 och går stadigt framåt. I dag var det Ikano Bostads tur att tillsammans med representanter från Västerås kommun ta det första spadtaget på det första av Ikano Bostads två kvarter i Bäckby. De två kvarteren kommer att bestå av cirka 225 hyresrätter som kommer att fortsätta att ägas och förvaltas långsiktigt av Ikano Bostad.

 

- Nu är vi äntligen igång! För oss på Ikano Bostad är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang. Därför känns det otroligt roligt att vara med i satsningen på Bäckby och komplettera utbudet med våra kvadratsmarta hyresrätter och erfarenhet av socialt hållbarhetsarbete, säger Mikael Berg, chef för nya hyresrätter och vårdboende på Ikano Bostad.

 

Tillsammans med områdets andra aktörer, Västerås stad, Mimer och BoKlok, har Ikano Bostad undertecknat Tillsammansförklaringen. I Tillsammansförklaringen fokuserar aktörerna på trygghet, sysselsättning och sammanhållning i Bäckby. Sedan tidigare stöttar Ikano Bostad stiftelsen Läxhjälpen i Västerås och erbjuder bland annat unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden en väg ut i arbetslivet genom Ikano Akademin.

Inflyttning i det första kvarteret är preliminärt planerat till våren/sommaren 2022. Byggnationen av kvarter 2 är planerad att starta till hösten 2021 med inflyttning sommaren 2023. Idag förvaltar Ikano Bostad cirka 1 600 hyresrätter i Västerås.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.