SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

 

Nya bostäder byggs i Alvesta

 

Fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad har förvärvat ett markområde på Taggvägen i västra Alvesta för byggnation av 56 lägenheter.

Bostadsprojektet genomförs åt SEB Arkadia Bostad av Hemhagen Fastigheter AB, ett fastighutvecklingsbolag med fokus på gröna investeringar i hyresrätter med rimliga hyror.

 

- Bostadsbristen i storstäderna ges ofta störst utrymme i media, men bostadsbristen är ett nationellt problem och bostadsbristen är framförallt relaterad till hyresrätter med rimlig hyra. Därför känns det extra roligt att Hemhagen, med deras typ av bostadsprodukt, har kontaktat oss för att etablera sig i kommunen, säger David Johansson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Fastighetsfonden har nu beviljats bygglov att bebygga området med 56 hyresrättslägenheter fördelat på fyra huskroppar och hoppas att byggnationen ska kunna komma igång redan i maj.

 

- Det känns jättebra att få påbörja byggnation av våra hyresrätter här i kommunen, speciellt eftersom vi anlitat den lokala entreprenören VIDA, som kommer uppföra bostäderna med en bas i småländskt trä. Alvesta som ort och området som kommunen erbjudit känns helt rätt. Vi känner att vårt samarbete med SEB Investment Management AB och dess fond SEB Arkadia Bostad ger oss trygghet och styrka att utveckla attraktiva hyresrätter i expansiva orter som Alvesta. Då vi arbetar med långsiktigt institutionellt kapital via SEB Arkadia Bostad så hoppas vi att vårt koncept kommer locka många kommuner att erbjuda oss mark för byggnation. Tanken är att våra första lägenheter skall vara inflyttningsklara i Alvesta under hösten i år, och vi kommer, tillsammans med Riksbyggen som ansvarar för uthyrning och förvaltning, snart kunna erbjuda våra lägenheter för intresseanmälan, säger Peter Alm Affärsutvecklare på Hemhagen.

 

- Det är glädjande att det görs en så stor investering i nya bostäder i Alvesta. Det finns ett behov av bostäder och jag kommer att följa projektet med stort intresse, säger Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande.

Markområdet ligger i västra Alvesta och är ett förtätningsprojekt som kommunen länge arbetat för att få bebyggt.

 

- Marken ligger utmed befintlig infrastruktur vilket gör att vi snabbt kan komma igång utan större investeringar, fortsätter Magnus Wigren Samhällsbyggnadschef på Alvesta kommun.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.